Inspiration: Ost i grill – Feta, ged, camembert, brie og blåskimmel | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Inspiration: Ost i grill – Feta, ged, camembert, brie og blåskimmel | Grilltips.dk

Inspiration: Ost i grill – Feta, ged, camembert, brie og blåskimmel
Grilltips.dk

Ost i grill lyder måske umuligt, men det er det slet ikke, tværtimod. Ost i grill er en utroligt lækker forret eller dessert, og her er opskrifter på flere forskellige oste, tilberedt i grill.

OPSKRIFT – Feta eller gedeost i filodej med timian, rosmarin og honning (4 pers)

4 blade filodej (ca. 125 g)
100 g Feta i blok, salattern eller frisk gedeost (gederulle)
8 tsk Acaciehonning
8 små kviste af frisk timian
8 små kviste rosmarin
50 g smeltet smør (til pensling)
1 æggeblomme (til pensling)

TILBEREDNING
Udskær filodejpladerne i fire lige store kvadrater, og læg et hårdt opvredet viskestykke over, så pladerne holdes fugtige.

Læg en dejplade ud på bagepapir, og pensl den med smeltet smør, hvorefter du lægger en anden plade ovenpå.

Læg nu ost (gerne smuldret) på midten af dejpladen, og drys med friskhakket rosmarin. Dryp lidt acaciahonning på osten.

Pensl siderne af dejen med smør, fold siderne ind, og rul dejen til en ”forårsrulle”.

Når du har lavet alle 8 ruller, pensler du rullerne med æggeblomme og drysser dem med lidt finthakket timian.

Bages i grillen, på en pizzasten eller bagesten, i 5-7 minutter ved middel varme (ca. 200 grader) Hold øje med at filodejen ikke bliver brændt! HUSK: Læg rullerne på et stykke bagepapir, der er klippet så det passer ovenpå pizza, eller bagestenen. Så brænder rullerne ikke fast på stenen.

Servers med et par friske jordbær eller brombær og en kvist rosmarin.

OPSKRIFT – Indbagt brie med solbærsyltetøj (4 pers)

2 plader butterdej
1 brieost (200 gr) eller camembert
1 æggeblomme
1 glas god solbærsyltetøj (gerne hjemmelavet)
1 tsk kommen (valgfri)

TILBEREDNING

Rul butterdejspladerne ud til dobbelt størrelse.

Læg brieosten midt på den ene butterdejsplade, og pensl rundt om osten med æg.

Læg nu den anden plade ovenpå som ”låg” og pres den ned langs osten. Skær eventuelt overskydende dej væk, og pres de to plader sammen med en gaffel, hele vejen rundt. Pensl med æg. Drys eventuelt med kommen (valgfrit).

Bag osten i grillen på en pizza- eller bagesten, i ca. 15 minutter (ca. 200 grader). Husk at sætte osten på et stykke bagepapir, der er klippet så det passer til stenen. Så brænder dejen ikke fast til stenen.

Serveres lun, men en klat solbærsyltetøj. Se billedet.

OPSKRIFT – Indbagt blåskimmelost med figner og portvin (4 pers)

4 blade filodej (ca. 125 g)
100 g blåskimmelost (eller f.eks rødkitost)
4 tsk Acaciehonning
Rosenpeber (korn)
1 spsk friskhakket timian
50 gr smør (smeltet)
1 æggeblomme
4 hele friske figner

TILBEREDNING

Vask fignerne og skær dem i halve. Dryp figner med portvin, og lad dem stå i køleskabet i et par timer inden servering.

Udskær filodejpladerne i fire lige store kvadrater, og læg et hårdt opvredet viskestykke over, så pladerne holdes fugtige.

Læg en dejplade ud på bagepapir, og pensl den med smeltet smør, hvorefter du lægger en anden plade ovenpå.

Læg nu et stykke blåskimmelost midt på pladen og dryp lidt acaciehonning ovenpå. Drys med lidt finthakket timian.

Pensl rundt om osten med smeltet smør, og læg dejen sammen til en trekant.

Når du har lavet alle 8 trekanter, pensler du dem med æg.

Grill trekanterne på en pizza- eller bage sten i 5-7 minutter ved middel varme (ca. 200 grader). Hold øje med trekanterne, så dejen ikke bliver brændte. HUSK: Klip et stykke bagepapir til, så det passer på bagestenen, så brænder dejen ikke fast på stenen.

Serveres med figner og et drys rosenpeberkorn.

OPSKRIFT – Indbagt feta med chili og ahornsirup (4 pers)

2 plader butterdej
1 frisk rød chili
100 gr. fetaost (i terne eller blok)
1 tsk creme fraiche (18 eller 38%)
2 spsk ahornsirup

TILBEREDNING

Rul butterdejspladerne til ca. dobbelt størrelse. Skær dem ud i 12 lige store stykker (6 stykker pr. plade).

Mos fetaost med en gaffel og tilsæt creme fraiche og finthakket chili (med eller uden kerne alt efter ønsket smag og styrke).

Læg en klat ostemasse på hver butterdejsplade, kom et smule ahornsirup ovenpå osten, pensl rundt om osten med æg, og læg dejstykket sammen til en trekant. Pres samlingen sammen med en gaffel, og pensl trekanterne med æg.

Bag trekanterne i grillen på en pizza- eller bagesten i ca. 12-15 mintter, ved middel varme (ca. 200 grader) og hold øje med trekanterne, så dejen ikke bliver brændt.

Husk at klippe et stykke bagepapir til så det passer på bagestenen. Så brænder dejen ikke fast, og trekanterne er nemme at tage af når de skal serveres.

Serveres som en beersnack inden maden eller som en late night snack med en kold øl.

Du bestemmer selv formen og indholdet i dine filodejpakker

Du bestemmer selv formen og indholdet i dine filodejpakker

Tags