Lammekrone på grill - med pestokartofler og salat | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Lammekrone på grill - med pestokartofler og salat | Grilltips.dk

Lammekrone på grill – med pestokartofler og salat
Grilltips.dk

Lam er en utroligt lækker spise. Det bedste, du kan få, er lammekrone, der med sin fantastiske smag og saftige kød er en stor delikatesse at servere. Her får du opskriften på lammekrone på grill.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

OPSKRIFT (4 pers)

  • 1 lammekrone, renset for fedt
  • 1 spsk balsamico-glaze (kan købes i de fleste supermarkeder eller laves selv*)
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 fed hvidløg

TILBEREDNING
Lammekrone er rygfilet fra lammet, med ribben, bedre kendt som skafter. De ser meget festlige ud ved servering.

Rids kødsiden med en skarp kniv og trim eventuelt fedt væk.

Pres eller hak hvidløget fint og bland det i en skål med balsamico-glaze, brun farin og chilisauce. Smør marinaden på lammekronen, og lad den marinere i mindst tre timer, gerne lidt længere.

Lammekronen skal grilles på indirekte varme, så hvis du bruger kulgrill, skal du lave en 50/50 optænding. Dog skal kronen først brunes over direkte, høj varme i et par minutter til den er brunet hele vejen rundt.

Grill herefter kronen ved indirekte varme i 10 minutter på bensiden og 10 minutter på kødsiden, indtil en kernetemperatur på 56 grader. Lad det herefter trække i 10 minutter inden servering.

Servér med nye kartofler vendt i hjemmelavet pesto, samt en lækker grøn salat.

* Balsamico-glaze kan du sagtens lave selv ved at koge balsamicoeddike ned til en tyk, sirupsagtig konsisten. Du skal dog forvente at bruge en hel flaske balsamicoeddike for at få en stor spiseske til denne ret. Så derfor kan det godt betale sig at købe den færdige glaze i supermarkedet. Du finder den typisk på hylderne med olivenolie og eddike.

VINTIPS: Syrah

Viña Errazuriz er uden tvivl Chiles mest populære og respekterede kvalitetsvinhus og vores absolut største salgssucces til dato. Huset, der er grundlagt i 1870, er et Estate Winery – dvs. alle druerne kommer fra egne marker, hvilket ellers sjældent ses i Chile. Errazuriz søger at lave vine med personlighed, som ikke ligner fransk vin til billigere penge eller andre chilenske vine.

Vinene fra Vina Errazuriz lavet på Syrah/Shiraz har en meget smuk mørk farve og dufter altid kraftfuldt af noter som modne blommer, chokolade, sorte kirsebær, peber og solbær og er perfekte til efterårskøkkenet og særligt lam.

Læs mere om vinene og vinhuset Viña Errazuriz her >>

grillvin