Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

5 udenlandske øl til mad fra grillen - Øltest | Grilltips.dk

5 udenlandske øl til mad fra grillen
Sanne (Grilltips.dk)

Øl er verdens mest udbredte alkoholiske drik, og den fås i en million varianter. Det er langt fra alle øl, der egner sig lige godt til mad fra grillen, og i denne artikel stiller vi skarpt på 5 udenlandske øl, der passer rigtig godt til mad fra grill.



Forret og snacks – Stella Artois – Fra Belgien
Stella Artois er en frisk øl, med en sprød bitterhed, lette bobler og 5% alkohol. Den skal nydes kold til snacks eller lette forretter med fisk, brushetta eller lignende uden for mange krydderier. Det er en øl der er nem at drikke, og som vil falde i de flestes smag.

Forret – Erdinger Hefeweissbier – Fra Tyskland
Denne tyske hvedeøl er både frisk og frugtig, med et dejligt skum, blid smag, men samtidig med en lækker bitterhed, der passer rigtig godt til både fisk og skaldyr, samt til kolde supper og andre lette forretter som grillede rejer eller kammuslinger. Øllen har en alkoholprocent på 5,3%

Hovedret – Newcastle Brown Ale – Fra England
Denne mørke øl (Ale), er i en klasse helt for sig selv. Den er både frisk, men samtidig med dybde, den er rund og har en afsluttende sødme, der gør at den passer rigtig godt til retter som bøffer, spareribs, koteletter mv. uden for stærke krydderier. Øllen har en alkoholprocent på 4,7%

Hovedret – Budwieser – Fra USA
Der er mange meninger om den amerikanske (oprindelige tjekkiske) øl Budweiser, men man kommer ikke udenom at den smager skønt til krydrede retter fra grillen, så som chilimarinerede ribs, stege med masser af krydderier og ikke mindst pulled pork. Det er en klassisk pilsner, med fin balance mellem friskhed og bitterhed, og så skal den drikkes kold. Øllen har en alkoholprocent på 5,0%

Dessert – Crabbies Ginger Beer – Fra Skotland
Der er måske delte meninger om, hvorvidt Crabbies er en rigtig øl, men man kan ikke komme udenom at den er fantastisk til afslutning af et lækkert måltid fra grillen. Det er en ingefærøl i bogstavelig forstand, da ingefæren er meget fremtrædende, og giver øllen et friskt bid. Der laves også en variant med hindbær, hvis man vil have det endnu sødere. Øllen har en alkoholprocent på 4%

Pin It on Pinterest

Share This