Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

8 ting du ikke vidste at du kunne grille

8 ting du ikke vidste at du kunne grille
Søren (Grilltips)

Der er grænser for hvad du kan grille, og retter som koldskål og budding er umuligt på en grill, men der er faktisk ret mange ting, der kan grilles. Her er 8 ting du ikke vidste, kunne grilles.

Hele hvidløg
Hvidløg får en helt fantastisk smag og konsistens hvis de bages/grilles. Køb et helt hvidløg, skær det midt over, så du har en top og en bund. Gnid skærefladen med olie og læg løgene på grillen, ved direkte middel varme i ca. 10 minutter. Overfladen på løgene kan godt blive helt sort, men det gør ikke noget. Når løget er færdigt tages det af grillen, og indholdet fra de mange hvidløgsfed presses ud, og kan bruges som ”smør” på ristet brød, eller smurt på et stykke italiensk madbrød



Vandmelon
Hvor utroligt det end lyder, kan vandmelon faktisk blive ret lækker efter en tur på grillen. Skær melonen i tynde skiver, gnid skiverne med olie, salt og peber og grill dem i ca. 5 minutter, til frugtkødet begynder at tørre ind. Nu er den søde smag forsvundet, og frugtkødet får en fantastisk smag. Skør frugtkødet i tern og brug dem i en salat.

Gulerødder
DU kan få en fantastisk smag og sødme ud af gulerødder ved at grille dem. Skrald gulerødderne, pensl dem med olie og læg dem på grillen, direkte varme i ca. 6-10 minutter alt efter størrelse. Vend dem jævnligt, og hvis du vil have gulerødderne ekstra lækre kan du pensle dem med marinade mens de griller. Nu har du et perfekt tilbehør til et stykke grillet oksemørbrad med kartofler og rødvinssauce.

Avocado
Her er endnu en grønsag, man ikke umiddelbart forbinder med grillen, men den kan sagtens grilles. Skær avocadoen midt over, og fjern stenen. Smør snitfladen med olie, salt og peber, og læg de halve avocadoer på direkte, middel varme, med snitfladen nedad i ca. 5 minutter. Tag avocadoen af grillen, og fyld hullet, hvor stenen har siddet, med tomatsalsa, eller revet ost og Viva la France dressing

Citroner
Skær citronen i to halve og grill dem med snitsiden nedad, ved direkte høj varme i ca. 5 minutter, eller indtil de begynder at få farve. Nu har du nogle lækre citroner til at presse over et stykke grillet fisk, eller brug citronsaften i en dressing, der skal have lidt mere smag af røg/grill.

Ost
Det kommer måske som knap så stort en overraskelse, at man kan grille ost. I de fleste supermarkeder kan du købe den faste ost Halumi, som med sit lave væskeindhold er perfekt til grillen. Hvis du vil gøre osten lidt mere spændende, kan du skærer den i skiver, og lægge den i Balsamico eddike eller en anden marinade i 4-6 timer inde du skal grille. Så får osten en fantastisk smag.

Grønne bønner
Det kan være svært at styre grønne bønner på en grillrist, men grillede bønner smager utroligt lækkert, så her er et tip til hvordan du holder styr på dem. Tag 3-4 bønner og vikl dem ind i et stykke bacon. Så har du en lille pakke som kan lægges på grillen, på direkte høj varme, i ca. 5 minutter, husk at vende efter halvdelen af tiden. Server bønne/baconrullerne som tilbehør til en steg eller el lækker bøf. Du kan også tage kampen med bønnerne, og grille dem uden bacon, til de bliver helt gyldne og sprøde. Lad dem køle af og kom dem i en salat.

Brød på direkte varme
Normalt bager du brød og kager på en bagesten, men hvis du vil lave de orientalske madbrød Naanbrød skal du faktisk grille dem over direkte varme. Jeg har lagt opskriften på bloggen, og du kan finde den under bagning og opskrift på Naanbrød. Når dejen er færdig, deler du den op i små stykker, og former hvert enkelt stykke til en fladbrød. Smør med olie, drys med krydderier og bag brødet over direkte varme i få minutter på hver side. Det bliver fantastisk lækkert!

Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest

Share This