Recent Posts

LAM – Kernetemperatur på lammekrone og kølle

LAM – Kernetemperatur på lammekrone og kølle

Lammekølle og lammekrone er to helt fantastiske udskæring fra lammet, og som begge er meget populære i Danmark. Lammekøllen tilberedes som alle andre dyrekøller, men kronen er noget helst specielt, og derfor også kræve lidt ekstra opmærksomhed i tilberedningen. KØDTYPE ROSA MEDIUM GENNEMSTEGT Lammekølle 65-67°C 

FJERKRÆ – Kernetemperatur på kylling

FJERKRÆ – Kernetemperatur på kylling

Når det kommer til fjerkræ, er kernetemperaturen vital, for flere ting. Først og fremmest skal kødet være helt gennemstegt, for at undgå sundhedsskadelige bakterier, der kan forekomme i rå fjerkræ, og for det andet, smager rødt eller rosa fjerkræ ganske enkelt ikke godt. Følg rådene 

SVINEKØD – Få styr på kernetemperaturen

SVINEKØD – Få styr på kernetemperaturen

Svinekød er oplagt til grillen, da det kan tåle høje temperature og er perfekt til langtidsstegning- Low & Slow. Det er en skrøne at alt svinekød skal gennemsteges, og nedenfor kan du blandt andet læse om, hvilke typer svinekød du SKAL gennemstege, og hvilke du 

OKSEKØD – Den korrekte kernetemperatur

OKSEKØD – Den korrekte kernetemperatur

Oksekød er det mest udbredte kød til stege, bøffer og farsbrød og simreretter. Kernetemperaturen er vital, for at den enkelte udskæring gør sig bedst muligt, og her under kan du se en oversigt over den mest almindelige udskæringer og deres idelle temperaturer, alt efter om 

KERNETEMPERATUR FLÆSKESTEG – Sprød svær i ovn og grill

KERNETEMPERATUR FLÆSKESTEG – Sprød svær i ovn og grill

Danmarks nationalret flæskesteg, kan godt være en udfordring at tilberede korrekt, og ofte bliver kernetemperaturen for høj og sværen har svært ved at blive sprød. Begge dele kan du undgå ved at læse denne artikel. Kernetemperaturen i en svinekam og flæskesteg Uanset om du tilbereder 

HÅNDFLADE TESTEN – Sådan gør du uden termometer

HÅNDFLADE TESTEN – Sådan gør du uden termometer

Handflade-testen har været brugt at kokke i mange hundrede år, og den er faktisk ganske præces, selvom den kræver at man prøver den nogen gange, for at gøre sig sine erfaringer med hårdheden af hånden, kontra kød i forskellige stadier af tilberedningen. Den går i 

VILDT – Kernetemperatur på vildt, fasan og due

VILDT – Kernetemperatur på vildt, fasan og due

Kernetemperaturen på vildt er meget vigtig, da denne kødtype bliver sej, og stort set uspiselig, hvis ikke kernetemperaturen overholdes. Vildt kan serveres både rosa, medium og næsten gennemstegt, det er en smagssag. Dyrekølle og dyreryg er magre udskæringer, og her derfor en tendens til at 

Persondata politik på Kernetemperatur.dk

Persondata politik på Kernetemperatur.dk

PERSONDATAPOLITIK HOS KERNETEMPERATUR.DK Vi indhenter kun persondata i de tilfælde, hvor dette skulle være relevant for os, og vi vil kun indhente persondata, hvis det er relevant for din aktivitet hos Kernetemperatur.dk Ved indsamling, behandling og anvendelse af dine persondata overholder vi altid alle relevante