Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Æbletærte med sprød mandel topping i grill | Grilltips.dk

Æbletærte med sprød mandel topping
Sanne (Grilltips.dk)

Grillen er ideel til bagning, da luftfugtigheden i en grill ofte er meget højere end i en traditionel ovn. Dermed bliver brød og kager ikke tørre, og luftcirkulationen i grillen, sikre et mere ensartet resultat, uanset om du griller brød eller kager



OPSKRIFT (4-6 pers.)
1½ kg madæbler
1 vaniljestang
saft fra en ½ citron
en smule vand

Mandelmasse:
150 gr. Fint malede mandler (med eller uden
150 gr. Rørsukker
150 gr. Smør (gerne usaltet)
1 æg
2 æggeblommer
25 gr. Mandelflager
1 spsk. Flormelis

TILBEREDNING
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skære i mindre tern. Kom æblerne i en gryde med citronsaft og en smule vand (½-1 deciliter), ladet det langsomt koge op, skru herefter ned og lad æblerne blive møre, til de næsten er kogt ud til grød. Sæt grøden til side og lad den køle helt af.

Hak mandlerne meget fint, næsten til mel med en blender, og bland det med sukker i en skål, rør det godt sammen. Tilsæt så blødt smør, æggeblommerne og til sidst det hele æg. Pisk det hele godt sammen.

Læg den kolde æblegrød/mos ud i et ildfast fad med en diameter på ca. 30 cm. Laget af æble skal være ca. 2-3 cm tykt. Fordel mandelmassen i klatter ovenpå, og smør det forsigtigt ud med bagsiden af en spiseske, dyppet i vand, eller brug fingrene.

Fordel mandelflagerne ovenpå mandelmassen og drys med flormelis, gerne igennem en sigte.
Bag tærten ved ca. 220-230 grader, på indirekte varme, i 15 til 20 minutter, eller indtil mandelmassen er blevet gylden og sprød.

Lad kagen køle af og server med flødeskum eller en klat vaniljeis.

Pin It on Pinterest

Share This