Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Agurkesalat – Hjemmelavet agurkesalat smager bare bedre

Agurkesalat – Hjemmelavet agurkesalat smager bare bedre
Søren (Grilltips)

Agurkesalat har hørt til det danske køkken i mere en 100 år, og er i alt sin enkelthed syltede agurkeskiver med urter. Agurkesalat er perfekt til flæskesteg, på smørebrød eller ovenpå en ordentlig hjemmelavet hotdog fra grillen.

OPSKRIFT
1 stor agurk
2 dl lagereddike
1 dl vand
1 tsk salt
1 dildskærm
5 spsk sukker
20 peberkorn



TILBEREDNING
Skær begge ender af agurken, og skær den i meget tynde skiver, eventuelt på et rivejerne eller et Juliennejern. En meget skarp kokkekniv og lidt tålmodighed kan også løse opgaven.

Kom vand, eddike, sukker, salt og peberkorn i en gryde og kog det op, rør rundt så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen, når sukkeret er smeltet. (Det må ikke buldrekoge!). Lad lagen køle 5-10 minutter før du bruger den.

Vask og skold et stort syltetøjsglas, og skyl det eventuelt i Atamon (konserveringsmiddel).

Læg agurkeskiverne i glasset og læg dildskærmen ovenpå. Hæld lagen over, så det dækker alle skiverne. Sæt nu glasset i køleskabet, og du har en fantastisk agurkesalat i løbet af et par dage.

Hvis du benytter Atamon, kan agurkesalaten holde sig i 4-5 måneder. Hvis du ikke bruger Atamon skal du spise agurkesalaten inden 3 måneder.

Spises til flæskesteg med brun sauce og kartofler, eller på smørrebrød med leverpostej og ristede løg.

Pin It on Pinterest

Share This