Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

American Barbecue Sauce – BBQ Den originale

American Barbecue Sauce – BBQ Den originale
Søren (Grilltips)

Barbecue Sauce eller BBQ Sauce som amerikanerne kalder den, er en klassiker i grill køkkenet. Med dens røgede, søde og kraftfulde smag er den perfekt til spareribs (gnaveben), kylling, koteletter eller som dip til panerede kyllingestykker.

OPSKRIFT

2 Rødløg
2 Fed hvidløg
1 stort æble
100 Gr brun farin
1/2 dl Soya sauce
1 dl. Øl
1 dl Heinz Ketchup (alternativt anden ketchup)
1½ dl. Æblejuice eller cider
1 dl. Jack Daniels Whiskey (alternativt slavewhisky)
1 tsk. Røget Paprika (Smoked Paprika kan købes I de fleste supermarkeder)
1/2 tsk. Chilipulver eller knust chiliblanding
½ tsk Cayennepeber
Salt og peber



TILBEREDNING
Hvidløg, æble og rødløg hakkes fint og svitses brune i en gryde i lidt smør. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det hele småkoger, under låg i 30 minutter. Herefter kan saucen blendes med en stavblender eller i en blender. Saucen skal være tyk og jævn, ellers hænger den ikke ordentligt fast på kødet når du pensler med saucen. Hæld saucen på et glas med patentlåg, og lad den køle af.

Du kan sagtens variere en del af ingredienserne, og eventuelt tilføje friske chilifrugter som Chiposle eller Jalapenõs, eller prøv med en tsk. rå kakao. Det er kun fantasien der sætter grænser.

TIP!!! Hæld IKKE whiskey i gryden som det første når løgene er brunede, det kan ende i en ordentlig flamme, hvis der er åben ild i nærheden. Hæld whiskey i som den sidste ingrediens og lad derefter saucen simre i 30 minutter. Saucen kan holde sig i køleskabet i et par dage i et tætsluttende glas med patentlåg.

Pin It on Pinterest