Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Ananas med romsmør og kokoscreme

Ananas med romsmør og kokoscreme
Søren (Grilltips)

Ananas er god til grill og kan serveres med mange forskellige slags tilbehør som is, chokoladesauce, kompot eller krokant. Her er min opskrift på grillet ananas med romsmør og kokosflødeskum.

OPSKRIFT (4 pers.)
1 ananas
50 gr smør
1 spsk brun farin
1 spsk revet kokos
1 spsk mørk rom
¼ piskefløde
1 tsk flormelis
1 vaniljestang
1 knsp cayennepeber



TILBEREDNING

Skær skrællen af ananassen og skær skiver på 5 cm tykkelse (brug alternativt syltede ananasringe fra dåse).

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så det ikke bruser op. Tilsæt farin, rom og cayennepeber efter smag. Rør det hele sammen, og sæt gryden til side mens romsmørret køler lidt af. Rør det igennem med en ske, lige før brug.

Rist kokos på en tør pande, til det er lysebrunt. Hæld den ristede kokos i en skål, tilsæt fløde, flormelis og vaniljekorn og pisk til en stiv flødeskum.

Grill ananasskiverne på grillen ved middel til høj varme, og pensl dem med romsmør hver gang skiverne vendes. Vend skiverne hvert andet minut, og grille dem til de har flotte grillstriber og er møre. (2-3 gange på hver side).

Serveres med en klat kold kokosflødeskum og eventuelt lidt revet mørk chokolade.

TIP

Du kan erstatte ananas med halve nekteriner, ferskner eller blommer (uden sten), og du kan skifte cayennepeber ud med muskatnød eller rosmarin, alt efter smag.

Romsmør kan bruges til mange andre desserter. Brug det i stedet for sirup på pandekager, eller prøv at hælde lidt romsmør over et stykke friskbagt sandkage, eller chokoladekage.

Pin It on Pinterest

Share This