Andebryst med appelsinsauce (Duck ala orange) | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Andebryst med appelsinsauce (Duck ala orange) | Grilltips.dk

Andebryst med appelsinsauce (Duck ala orange)
Grilltips.dk

Andebryst på grill bliver super lækkert, da det tykke fedtlag på oversiden af andebrystet bliver sprødt, når det grilles. Det er meget nemmere at få et godt resultat når du griller andebrystet end hvis du steger det på en pande.

OPSKRIFT (4 pers)
2 stk. andebryst (á 300 gr)
1 spsk. revet appelsinskal (usprøjtet appelsin)
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
2 spsk. friskpresset clementinsaft
Groft kværnet peber og salt

Andesauce:
3 spsk. andefond (fra terning eller flaske)
1 dl. friskpresset appelsinsaft
2 dl. piskefløde 38%
saucejævner
Friskkværnet peber og salt (pas på med saltet da fond kan være salt nok i sig selv)

TILBEREDNING

Dup andebrystet med et klæde eller køkkenrulle og rids fedtsiden med en kniv (pas på at du ikke snitter hele vejen igennem fedtlaget og ned i selve kødet). Bland appelsinskal og saften fra appelsin og clemmentin sammen. Læg andebrysterne i ef fad eller en dyb tallerken og hæld saften over. Dæk til med folie eller wrap og sæt i køleskabet i et par timer.

Andesauce: Varm fond op og tilsæt appelsinsaften, fløden peber og en smule salt. Når det hele er kogt op, jævnes saucen med en smule saucejævner.

Tænd grillen på indirekte varme, og lade den blive rigtig varm. Læg brysterne, med fedtsiden nedad på den varme rist, og læg låget på. Efter 4 minutter vendes brysterne og griller 5 minutter på den anden side. Pas på at brysterne ikke kommer får tæt på kullene (indirekte i kulgrill) eller brænderne (indirekte i gasgrill), så de brænder i siderne.

Skær andebrysterne i fine tynde skiver og server strakt med andesauce og dit favorittilbehør eller prøv en sund variant med en lækker grønkålssalat. Se opskriften på Grønkålssalat her >>

Hvis du ønsker at bruge et stegetermometer til at opnå den perfekte kerne temperatur, kan du se mere om kernetemperatur her >> (husk at andebrystet godt kan “forbløde” hvis du trækker stegetermometret ud, at lader brystet ligge for længe bagefter. Træk derfor stegetermometret ud, og skær brystet med det samme)