Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Appelsinsalat med granatæble og lakrids

Appelsinsalat med granatæble og lakrids
Søren (Grilltips)

Det er kun fantasien der sætter grænser når du vil sammensætte en salat. Jeg elsker at kombinere spændende råvarer, og her er et eksempel på et eksperiment, der smager helt fantastisk.

OPSKRIFT (4 pers)
½ salathoved (iceberg eller anden salat)
1 granatæble
1 appelsin
1 gulerod
5-7 stykker finsk lakrids
1 tsk Acaciehonning
½ citron



TILBEREDNING
Snit salaten i grove strimler. Skræld appelsinen, og skær den i fine, tynde fileter. Skræld guleroden, og skær lange stykker med gulerodsskrælleren. Skær lakrids i små skiver eller stykker. Skær granatæblet midt over, og pres kernerne ud af den ene halvdel med en ske, mens den anden halvdel presses i en citruspresser. Pres også en halv citron og bland granatæblesaft, citronsaft og honning til dressing.

Læg salat i bunden af et fad, læg appelsin-fileter ovenpå, drys med granatæblekerner og lakrids. Læg gulerodsstrimler ovenpå og slut af med at hælde dressingen over. Nu er salaten klar til servering.

TIP: Brug denne salat til retter med svinekød eller fjerkræ.

 

Tags

Pin It on Pinterest

Share This