Babyspinat, mynte, salatost, sprøde croutons | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Babyspinat, mynte, salatost, sprøde croutons | Grilltips.dk

Babyspinat med mynte, salatost og sprøde croutons
Grilltips.dk

Babyspinat er helt fantastisk, specielt om sommeren, hvor det kan købes frisk, i bakker, i de fleste supermarkeder. Om vinteren har babyspinat sjældent den samme gode smag, så sommeren er ideel til denne type salat. Babyspinat har en dejlig nøddeagtig smag, og passer utroligt godt til retter fra grillen.

OPSKRIFT (4 pers.)
1 bakke frisk babyspinat (100-150 gr.)
1 rødløg (eller salatløg)
100 gr. salatost eller fetaost
100 gr. Edamamebønner (eller almindelige grønne bønner skåret i mindres stykker)
2 spsk. Friske hakkede mynteblade
10 skiver lyst toastbrød
1 tsk. revet citronskal (usprøjtet citron)
Olivenolie, salt og peber

OPSKRIFT
Start med at skære kanterne af toastbrødet, og skær hver skive i små firkanter. Hæld 4-5 spsk. olivenolie i en skål, hæld alle brødterningerne i skålen, og vend rundt med løs hånd, så alle brødtern får lidt olie, men uden at klemme formen ud af de små brødtern.

Bred brødternene ud på et stykke bagepapir, i en bradepande, krydr med hvidløgspulver eller løgpulver, og sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til brødternene er gyldne. Hæld brødtern i en stor skål og lad dem køle af.

Bønnerne koges i 2-3 minutter i letsaltet vand, og vandet drænes fra. Bønnerne køler ned til stuetemperatur.

Vask og skyld babyspinat og kom det i en salatskål. Pil løget og skær det i meget tynde skiver og kom dem i salatskålen. Bryd osten i mindre stykker og kom den i skålen sammen med bønnerne og grofthakkede mynteblade.

Lav en dressing af revet citronskal, 3 spsk god olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vende det hele med fingrene. Drys med de sprøde croutons, og salaten er klar til servering.

Serveres til lam, kylling eller til en grillspyd med både kød og grønsager, og gerne med godt med krydderier.