Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Baconmarmelade - Bedste marmelade nogensinde | Grilltips.dk

Baconmarmelade – Den bedste marmelade nogensinde
Søren (Grilltips)

Det lyder måske vildt, men baconmarmelade er en helt fantastisk opfindelse. Den mindre lidt om mangochutney, men har en bedre smag og egner sig specielt godt til mad fra grill. Bacon, løg, chili, masser af krydderier, kogt sammen til en marmelade.




OPSKRIFT (6-10 pers)
500 g bacon i skiver
400 g løg i tynde skiver
3 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rød Chile
1 tsk. Paprika
½ tsk. Røget paprika (efter smag, det kan godt smage for meget igennem)
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Kværnet peber
1 tsk. Tørrede chiliflager
1 dl. Ahornsirup
1 dl. Brun Farin
1 dl. Balsamico eddike
½ dl. Heinz Ketchup
2 spsk. Engelsk Sauce
Salt og peber til at smage til med

TILBEREDNING
Start med at skære bacon i mindre stykker, og steg det helt sprødt på en pande, ved middel varme. Det må ikke branke eller blive for hårdt stegt, så brug lidt ekstra tid på middel varme. Tag bacon af, og tilsæt løgene, skåret i tynde skiver.

Løgene steger nu, ved middel varme i 7-10 minutter, til de begynder at brune lidt. Tilsæt finthakket hvidløg og hakket chili og steg videre i 3-4 minutter.

Tilsæt alle krydderierne samt bacon, ahorn sirup, brun farin, balsamico, ketchup og engelsk sauce. Rør rundt så alle ingredienser fordeles og farinen opløses. Skru lidt ned for varmen og lade det hele simre i et par minutter, indtil en væden har en tyktflydende konsistens.

Hæld det hele i en skål, og beslut om du vil lave en grov eller en fin marmelade. Skal den være grov, skal du ikke foretage dig yderligere, hvis den skal være fin (til saucer, kartofler, marinader og som smørelse) skal du blende det med en stavblender, eller blend det i en blender.

Skyl et marmeladeglas med kogende vand, og hæld marmeladen i glasset. Sæt glasset i køleskabet, hvor det kan holde sig i 7-10 dage, men ofte er spist længe inden.

Brug baconmarmeladen til burger, på ostebordet, på rugbrødschips eller på sprødstegt toast. Brug det i saucer eller som dip til pommes frites. Prøv at lave en hakkebøf, læg en skive ost på bøffen og top med baconmarmelade.

SE OGSÅ OPSKRIFTER PÅ:

Baconsauce med Jack Daniels >>
Bacon kartofler med chili >>
Baconrub til spareribs >> (kommer snart)

Baconmarmelade

Her er den blendede marmelade, der er perfekt til mange formål

Pin It on Pinterest

Share This