Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Baconmuffins med ost og timian – Herremad

Baconmuffins med ost og timian – Herremad
Søren (Grilltips)

Lækre og saftige muffins-boller med bacon og krydderier er perfekt til en ægte american barbecue, til udflugt og skovtur,  eller som tilbehør til en brunc. Server dem lune med smør, eller bare som de er. Her er opskriften

OPSKRIFT (10 stk)
150 g stegt bacon i tern
100 g revet cheddar ost (til dejen)
100 g revet cheddar ost (til pynt)
2,5 dl majsmel (gerne groft)
2,5 dl hvedemel
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk friskhakket timian
1 spsk acaciehonning (alternativt ahornsirup)
2,5 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
2 æg
Friskkværnet peber (ingen salt, da der er masser af salt i bacon)



TILBEREDNING
Steg bacontern på en pande, og læg ternene på et stykke klæde eller køkkenrulle, så det kan køle af.

Bland hvedemel, majsmel, natron og bagepulver i en skål og rør rundt.

I en anden skål blandet smør, honning, cheddar ost, bacontern, kærnemælk, timian, peber og æg, og det piskes godt sammen til en jævn masse. Hæld massen over i melblandingen, og vend det hele sammen. Det skal ikke piskes sammen, men blot vendes sammen indtil melet er rørt ud i massen.

Læg en smule cheddar ost i bunden af dine muffinsforme, og fyld 2/3 op med dej. Kom herefter lidt cheddar ost på toppen.

Bag muffins på en bagesten eller pizzasten, ved indirekte varme (200 grader), midt i grillen i 18-20 minutter. Hvis du er i tvivl om dine muffins er færdigbagt, kan du stikke en stegenål ned i midten af en muffin,. Hvis der hænger dej fast på nålen, er den ikke færdig, og du skal give den et par minutter ekstra.

Pin It on Pinterest