Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bagekartofler med bacon, hvidløg og cheddar

Bagekartofler med bacon, hvidløg og cheddar
Sanne Benthin

Bagekartofler kan godt blive lidt kedelige, men hvis du pepper dem lidt op, bliver de en lækker ret, der kan bruges som tilbehør, eller spises som en lækker forret. Du skal bruge en æbleudhuler eller en teske til at udholde toppen, og så fylder du guf i hullet.



OPSKRIFT (4 pers.)
6-8 store bagekartofler
100 gr. Cheddarost
100 gr. Hvidløgssmør
12-14 skiver bacon
Salt, peber og friske basilikumblade

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne, og skær bunden af, så kartoflerne kan stå i fadet, uden at vælte.

Skær også toppen/den anden ende af, og lav et hul (udhuling) med en æbleudhuler- eller teske.

Læg en stor klat hvidløgssmør ned i hullet, og læg et stykke cheddarost ovenpå.

Pak kartoflerne godt ind i baconskiver, og sæt dem eventuelt fast med en tandstik.

Bag kartoflerne i et ildfast fad, ved indirekte varme 210-230 grader i ca. 35 minutter. Pas på med at give kartoflerne for lang tid, så bliver kartoflerne grynede og tørre.

Server kartoflerne med et par friske basilikumblade i toppen.

Pin It on Pinterest

Share This