Bagt feta med tomater, oliven og rødløg | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bagt feta med tomater, oliven og rødløg | Grilltips.dk

Bagt feta med tomater, oliven og rødløg
Grilltips.dk

Denne opskrift kan bruges, både som forret eller som tilbehør. Det er en super enkel ret at tilberede, men den smager helt fortryllende, og kan sagtens indgå som en tapas-ret på en buffet, eller som en simpel forret.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

OPSKRIFT (6-8 pers)
3 blokke feta (150 gr pr. stk)
15 blomme- eller San Mazarno tomater (små smagfulde tomater)
1 rødløg
2 dl. Sorte kalamata oliven (eller brug dine favoritoliven)
1 lille dusk persille
Olivenolie
Oregano og peber

TILBEREDNING
Smør et ildfast fad eller en foliebakke med olie. Læg de tre blokke ost i fadet.

Skær løget i tynde skiver og skær tomaterne i halve. Fordel løg og tomater i fadet og fordel den ene deciliter oliven i fadet.

Stænk med olivenolie, og krydr med tørret oregano og friskkværnet peber.

Bag osten i grillen, på indirekte varme (200-230 grader) i 20-30 minutter, indtil osten har fået farve.

Lad osten køle lidt, drys med små buketter persille og den anden deciliter oliven. Server med friskbagt landbrød eller endnu bedre, hvidløgsbrød eller hvidløgsflutes.

TIP
Hvis du benytter en foliebakke, er det en god ide at sætte bakken på en pizzasten, så osten ikke brænder fast på grund af den høje undervarme.

VIN-TIP: 2017 La Serena Rosso di Montalcino
Med sin flotte, dybe og mørke farve i glasset, sin fyldige smag og aroma, masser af krop og rigeligt med bær vil La Serena Rosso gå fortrinligt sammen med tomaterne og fetaosten. Montalcino ligger i billedskønne Toscana, omtrent 100 km. syd for Firenze, mellem skove og dale, citronlunde og oliventræer. Her har Andrea Mantengoli (og brormand) siden 1988 produceret Brunello og Rosso di Montalcino. Området giver den klassiske Sangiovese-drue optimale forhold, og en lille azienda danner rammen om produktionen. Druen er den mest italienske af dem alle og oplagt til mange af støvlelandets gourmetmæssige klassikere.

2017 La Serena Rosso di Montalcino >>

Rødvine fra Toscana >>