Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bagt feta med tomater, oliven og rødløg | Grilltips.dk

Bagt feta med tomater, oliven og rødløg
Sanne (Grilltips.dk)

Denne opskrift kan bruges, både som forret eller som tilbehør. Det er en super enkel ret at tilberede, men den smager helt fortryllende, og kan sagtens indgå som en tapas-ret på en buffet, eller som en simpel forret.



OPSKRIFT (6-8 pers)
3 blokke feta (150 gr pr. stk)
15 blomme- eller San Mazarno tomater (små smagfulde tomater)
1 rødløg
2 dl. Sorte kalamata oliven (eller brug dine favoritoliven)
1 lille dusk persille
Olivenolie
Oregano og peber

TILBEREDNING
Smør et ildfast fad eller en foliebakke med olie. Læg de tre blokke ost i fadet.

Skær løget i tynde skiver og skær tomaterne i halve. Fordel løg og tomater i fadet og fordel den ene deciliter oliven i fadet.

Stænk med olivenolie, og krydr med tørret oregano og friskkværnet peber.

Bag osten i grillen, på indirekte varme (200-230 grader) i 20-30 minutter, indtil osten har fået farve.

Lad osten køle lidt, drys med små buketter persille og den anden deciliter oliven. Server med friskbagt landbrød eller endnu bedre, hvidløgsbrød eller hvidløgsflutes.

TIP
Hvis du benytter en foliebakke, er det en god ide at sætte bakken på en pizzasten, så osten ikke brænder fast på grund af den høje undervarme.

Pin It on Pinterest

Share This