Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bagt kartoffelmos med nødder og parmesan | Grilltips.dk

Bagt kartoffelmos med nødder og parmesan
Søren Lyng

Denne opskrift skal ikke nødvendigvis tilberedes i en grill, men det er et tilbehør der passer fremragende til retter fra grillen. Server den sammen med steg, bøffer eller krydrede frikadeller. Du kan tilsætte ekstra ingredienser som bacon og andre typer ost og dermed skabe din egen fortolkning af retten.




OPSKRIFT (4-6 pers)
1½ kg. Kartofler
1 buket broccoli (ca., 200 gr.)
1 dl. Hasselnødder
½ tsk. Revet muskatnød
50-100 gr. Smør
1 dl. mælk
250 gr. Revet parmesanost (gouda eller emmentaler)
Salt og peber

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne, og skær broccoli i mindre buketter. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er næsten møre, hvorefter du tilsætter broccoli. Lad begge koge til de er helt møre.

Rist i mellemtiden hasselnødderne på en pande, og hak dem groft på et skærebræt.

Kom smør, mælk og muskatnød i en stor skål, dræn vandet fra kartoflerne og broccolien og kom begge i skålen. Krydr med salt og peber. Brug en kartoffelmoser eller et stort piskeris til at mose med. Bliv ved med at mose, til du har en flot, jævn mos. Bland nødderne i mosen, og hæld mosen i et ildfast fad eller en foliebakke.

Brug en gaffel til at “ridse” striber i mosen, så bliver den nemmere gylden og sprød i overfladen.

Drys med ost og bag mosen i ovnen, ved 220 grader i ca. 20 minutter eller indtil osten er blevet gylden.

Server mosen til alle typer steg og bøf, eller prøv den sammen med Bouf Stroganoff eller tilsvarende simreretter.

Pin It on Pinterest

Share This