Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bønner med urtepesto og nødder

Bønner med urtepesto og nødder
Søren (Grilltips)

Dette er en meget simpel, men utroligt velsmagende bønnesalat. Den er perfekt som tilbehør til et stykke grillet kylling eller et stykke steg. Du kan selv kombinere urterne og skabe nye spændende smagsoplevelser.





OPSKRIFT (4-6 personer)

300 gr. friske grønne bønner (eller frosne)
4 spsk. god olivenolie
2 spsk. revet parmasanost
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 dl. friske basilikumblade
1 spsk. friske timianblade
½ fed hvidløg
1 knsp. cayennepeber eller et lille stykke friskhakket chili
1 håndfuld hasselnødder

TILBEREDNING

Nip de friske bønnerne og kog dem i 2-3 minutter. Hvis bønnerne er frosne, skal de blot overhældes med kogende vand, så de beholder der sprødhed. Lad bønnerne køle helt af i koldt vand, og lad dem dryppe af, før de hældes i en skål.

Hak basilikum og timianblade fint, og bland dem med citronsaft, olivenolie, parmasan, knust hvidløg og chili. Rød dressingen sammen og hæld den over de afkølede bønner.

Varm en pande godt op, og tørrist de hele hasselnødder i et minuts tid. Pas på at nødderne ikke brænder på. Hak nødderne groft og drys dem over bønnerne. Nu er bønnesalaten klar til servering.

TIP:
Du kan bruge mange andre typer krydderurter som dild, bredbladet persille og koriander, og du kan benytte både ristede hasselnødder, mandler eller pinjekerne. Prøv også at blande lidt frisk rucola eller brøndkarse sammen med bønnerne.

Tags

Pin It on Pinterest

Share This