Børnemad på grillen – Børnevenlig grillmad | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Børnemad på grillen – Børnevenlig grillmad | Grilltips.dk

Børnemad på grillen – Børnevenlig grillmad
Grilltips.dk

Det er ikke alle børn der kan lide grillbøffer, oksesteg eller fisk fra grillen, og normalt spiser vi børnene af med pølser, pommes frites eller hakkebøf, men der findes mange lækre opskrifter på børnemad i grill.

Der er ingen tvivl om at pølser, bacon og kartofler falder i næsten alles smag, ikke mindst børnene, så derfor kan man godt kombinerer disse ingredienser, uden at de bliver hovedbestanddelen af måltidet.

OPSKRIFT – Grillspyd (4 pers)
2 store gulerødder
4 kartofler
4 skiver god bacon
2 frankfurtere eller grillpølser
Salt og peber efter smag

TILBEREDNING
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i 3 cm tykke skiver. Kog en gryde vand op, og læg skiverne af gulerødder og kartofler i det kogende vand i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerødder og kartofler køle i en sigte.

Skær pølserne i 3 cm tykke skiver. Stik nu først spyddet igennem den en ende af et stykke bacon og træk det en smule ned ad spyddet, stik så et stykke gulerod på spyddet, fold bacon rundt om guleroden og stik spyddet igennem igen, stik så et stykke pølse på, og igen igennem baconskiven, en skive kartoffel osv. Indtil spyddet er fyldt, og baconskiverne sidder i bølger omkring det resterende tilbehør (se billedet).

Drys eventuelt spydene med krydderi efter smag eller pensl med en mild barbecuesauce eller ketchup.

Grill spydene til bacon er fin gylden og grønsagerne har fået lidt farve.

Prøv også med skiver af majskolbe, let kogt og skåret i 4-6 cm skiver. Eller smid et par ”Frække frikadeller” på spyddet (se opskriften nedenfor)

TIP
Hvis du bruger træspyd (eller bambus) skal du lægge spydene i vand i en times tid før de skal bruges, så brænder de ikke i grillen.

OPSKRIFT – Frække frikadeller (4-6 personer)
500 gr. hakket svinekød eller oksekød
3 skiver god bacon
1 lille løg
1 æg
3 spsk. rasp
3 spsk. mælk
Salt, peber og andre krydderier efter smag (timian eller oregano)

TILBEREDNING
Hak løget helt fint i en mini-hakker eller med kniv, næsten til pure. Hak bacon fint med en kniv, næsten til fars. Bland hakkekød med løg, bacon, æg, rasp, mælk, lidt salt og peber, og bland til en lind fars.

Sæt gerne farsen i køleskabet i en time eller to.

Form frikadeller med en ske, til en størrelse som bordtennisbolde, giv dem et lille tryk så de ikke er kuglerunde, og pensl dem med lidt olivenolie. Grill frikadellerne i et par minutter på hver side, og server dem med pastasalat eller en blid kartoffelsalat (se link til opskriften længere nede af denne side)

OPSKRIFT – Glad kylling med lækker smag (4 personer)
400-500 gr. kylling inderfilet eller bryst
100 gr. Buko Pikant Flødeost (den med løg og krydderier, i den gule bakke)
1 spsk. olivenolie
Salt, peber eller krydderurter efter smag (oregano eller timian)

TILBEREDNING
Dette er verdens nemmeste børneret i grillen. Hvis du bruger kylling-bryst, skal du skære det ud i mindre stykker. Inderfilet bruges hele som de er.

Bland ost med olivenolie og krydderier og vend kylling i. Læg det hele i en plasticpose eller en skål, og sæt det i køleskabet i et par timer hvis du har tid).

Smør en foliebakke med smør eller olie, og vend kyllingen ned i bakken og fordel den i ét lag. Læg et folielåg over og prik nogle huller til damp. Sæt bakken i grillen, på indirekte, middel varme 220-240 grader i 20-25 minutter, hvorefter kyllingen er klar til servering sammen med grønsagsstave eller grillede kartofler (se nedenfor)

TILBEHØR
Der er mange slags tilbehør som børn kan lide, og du kan kombinerer dem på mange måder. Skær børnenes grønsager i stave og skiver, og server dem med en let creme fraich dip, eller hak grønsagerne og bland dem med kogte pastaskruer, til en simpel, men lækker pastasalat.

Du kan også lave en nem og lækker kartoffelsalat, se opskriften her >>

Du kan også koge nogle kartofler let (4-6 minutter), lad dem køle af, skær dem i halve, og grill dem med skørefladen nedad i et par minutter, med eller uden krydderi, alt efter hvad dine børn kan lide.

Prøv også at skrælle nogle store gulerødder, skær dem i 5-7 cm stykker, kog dem i 3-4 minutter, lad dem køle. Flæk dem på langs, pensl med olivenolie eller smeltet smør, og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Krydr eventuelt med timian eller oregano, salt og peber.

Man kan grille alle faste grønsager, så blomkål, broccoli, kartofler, gulerødder, rødbeder mf. kan med fordel skæres i mindre stykker, koges let, pensles med olie eller smør, og lægges på grillen.

Hvis der skal koldt tilbehør til børnenes grillmad er råkost normalt en succes, og den kan du krydre med rosiner, revet æble, halve vindruer, jordbær i tern, nødder, kerner eller revet rødkål. Lav en dressing af 2 dl. friskpresset appelsinsaft, 1 spsk. friskpresset citronsaft og en spsk. honning, som blandes sammen og hældes over råkostsalaten. Så bliver den lige en tand mere lækker.