Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Brun sauce / Brun sovs – En klassiker i det danske køkken

Brun sauce / Brun sovs – En klassiker i det danske køkken
Søren (Grilltips)

Brun sauce er en klassisk dansk sauce, der serveres til flæskesteg, grydesteg og hakkebøffer. Saucen laves af bouillion eller den væde som opsamles mens stegen, steger i ovnen eller grillen. Her er opskriften på brun sauce.

OPSKRIFT
½ l bouillion eller væde fra drypbakken
1 dl mælk
Meljævning
salt og peber
kulør



TILBEREDNING
Hvis væden fra drypbakken indeholder meget fedt, kan du med en spiseske fjerne lidt af fedtet fra væden.

Hæld væden i en gryde og kog op. Smag til med salt og peber, tilsæt eventuelt en svine eller okse bouillionterning eller 1 spsk hjemmelavet bouillion.

Når gryden er i kog, jævnes den med meljævner og farves brun med en smule kulør.

Saucen er perfekt til for eksempel Flæskesteg på grill

TIP: Hvis du har lavet for meget sauce, kan du næsten altid fryse resten, og genopvarme den på et senere tidspunkt. Det gælder for saucer lavet på fond, vand, eddiker og vin, mens saucer der er legeret med æggeblommer eller fløde kan have en tendens til at skille hvis du genopvarmer den. Hvis din sauce skiller kan du prøve at tilsætte et par spiseskeer kogende vand, det kan nogen gange hjælpe. Det er altid en god ide at læse opskriften grundigt igennem inden du starter med din sauce, og det er vigtigt at huske at have god tid til at lave de mere avancerede saucer som Hollandaise, der nemt skiller og bliver ødelagt, hvis temperaturen ikke er helt korrekt, eller hvis ingredienserne ikke tilsættes i den helt korrekte rækkefølge.

Hvis du skal bruge fond til din sauce, og ikke har tid til at lave den selv, kan du godt bruge fond-terninger men jeg vil anbefale produkter som Touch of Taste som føres i de fleste danske supermarkeder. Dette er ganske gode og velafstemte, færdiglavede fonds, der ikke er for salte og ikke er tilsat smagsforstærkere eller andre tilsætningstoffer. Alternativt kan du gå til din lokale slagter eller fiskehandler, der ofte har fond eller sauce på frost. Så burde du være sikker på succes.

Pin It on Pinterest

Share This