Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Bruschetta med kylling, mozzarella og tomat salsa

Bruschetta med kylling, mozzarella og tomat salsa
Søren Lyng

Bruchetta er en italiensk opfindelse, og her serveres den med kylling, ost og en lækker tomatsalsa. Det er en super nem opskrift, men det smager helt fantastisk, det tager under 20 minutter at tilberede, mens forberedelsestiden er lidt længere.



OPSKRIFT (4 pers.)
4 store stykker kylling bryst
4 skiver godt ciabattabrød
2 dl. Revet mozzarella
10 cherrytomater
1 avocado
1 skalotteløg
1 spsk. hakket persille
1 citron
½ dl. Olivenolie
1 tsk. Tørret oregano
2 spsk. Parmasanost (valgfrit)
Salt og peber

TILBEREDNING
Lav en marinade af saften fra en citron, olivenolie, oregano. Læg kylling brysterne i marinaden, og lade dem marinere i mindst en time, gerne 3 eller 4 timer.

Lav en salsa af tomater og avokado skåret i små tern. Snit løget meget fint og vend det i lidt olivenolie sammen med tomater og avokado og hakket persille.

Tag ravet ost, og form aflange pølser, ved at presse osten sammen i hånden. Oste skal lægges ovenpå kyllingen mens den er i grillen, så ”pølserne” må gerne have samme længde som kylling brysterne.

Skær fire skiver godt madbrød, og pensl begge sider med olivenolie.

Tag kyllingen op af marinaden (og hæld marinaden ud), og grill brysterne over direkte varme, i 5-7 minutter på hver side, men vend dem hvert andet minut. Når kyllingen brysterne er næsten færdige lægges en ”oste-pølse” på hver stykke bryst, grillen lukkes og osten får lov at smelte. Samtidig lægges brødet på grillen, men pas på, det bliver hurtigt brændt, så kun et minut eller to på hver side.

Server brødet med et stykke kylling ovenpå, og top med salsaen. Riv eventuelt lige lidt parmesanost over til sidst. Server kylling bruchetta med kølig hvidvin eller en kold øl.

Pin It on Pinterest

Share This