Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Burgerboller – Opskriften på nemme burgerboller

Burgerboller – Opskriften på nemme burgerboller
Søren (Grilltips)

Burger en en klassiker som går rent ind hos alle. Du kan lave mange forskellige hamburgere og du kan variere indholdet efter smag og behag. Her er opskriften på verdens bedste burger boller

OPSKRIFT (6 store boller)
650 gr hvedemel (evt. sigtet i en sigte)
25 gr gær
50 gr sukker
100 gr smør (blødt eller smeltet)
1 æg
1 dl lunken vand (stuetemperatur)
1 dl lunken mælk (stuetemperatur)
½ tsk salt



TILBEREDNING
Bland vand og mælk, og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt herefter æg, smør, salt og sukker og rør det hele godt sammen. Tilsæt nu halvdelen af melet, og tilsæt resten mens du rører, du kan eventuelt benytte en røremaskine. Dejen skal røres i 5-7 minutter på røremaskine eller æltes i ca. 10 minutter i hånden. Dejen skal være fast, sammenhængende og glat.

Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur og stil den så i køleskabet i yderligere 2 timer.

Tag dejen ud og del den i 6 portioner og form dejen til boller.

Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer under et klæde, til de er hævet til dobbelt størrelse.

Pensl bollerne med et pisket æg, drys med sesamfrø og bag i ovnen, eller i grillen*, ved 200 grader i ca. 16-20 minutter.

* Hvis du bager bollerne i grillen skal du passe meget opmærksom på temperaturen, og naturligvis bage dem på indirekte varme, på en bage- eller pizzasten. Hvis du bager i grillen, kan du med fordel sætte en foliebakke med lidt vand på grillristen, så der tilføres en smule ekstra fugt til bageprocessen.

Pin It on Pinterest