Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Chili-Mayo Barbecuesauce – En lille genistreg

Chili-Mayo Barbecuesauce – En lille genistreg
Søren Lyng

Første gang jeg hørte om denne barbecuesauce tænkte jeg at der tale om en fejl. Mayonnaise i en barbecuesauce… næ, den var god nok. Siden har jeg lavet den mange gange, og den smager ganske enkelt fantastisk.



OPSKRIFT
50 gr. smør
1 spsk. finthakket frisk ingefær
2 fed knust hvidløg
¼ tsk. Røget paprika
¼ tsk. Knust nellike
1 spsk. Limesaft
4 spsk. Flydende honning
6 Spsk. Chili Mayonnaise (gerne stærk udgave)
eventuelt cayennepeber til at smage til med, så styrken bliver tilpas.

TILBEREDNING
Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt finthakket ingefær og knust hvidløg. Lad det brune i ca. 1 minut.

Skru ned for varmen på kasserollen og tilsæt paprika, nellike, limesaft, honning og mayonnaise. Rør rundt og lad saucen simre i 4 til 5 minutter, hvorefter den tages af varmen og er klar til brug. Den kan sagtens bruges kold, og den kan holde sig i køleskabet i op til 2 døgn.

TIP
Dup 8 stykker kyllingeoverlår, og krydr med salt og peber. Steg kyllingestykkerne med skinsiden nedad, over direkte varme i 2 minutter, hvorefter de vendes og grilles på den anden side i 2-3 minutter. Vend igen, og bliv ved til de har fået ca. 15 minutter. Nu pensles kyllingestykkerne med barbecuesaucen hver gang de vendes, og dette gøres to gane på den ene side og to gange på den anden side. Så er kyllingen klar til servering.

Pin It on Pinterest

Share This