Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Citronkylling med bacon og linser

Citronkylling med bacon og linser
Søren Lyng

Denne opskrift på marineret kylling, grillet med bacon på spyd, er både nem og super lækker. Du bestemmer selv om du vil servere salat med linser, eller bare en enkel grøn salat med en dejlig dressing.



OPSKRIFT (4 pers.)
4 stykker kyllingbryst
2 pakker bacon i skiver (mindst 12 skiver)
1 Citron

LINSESALAT (4 pers.)
1 dl. Belugalinser
½ dl. hakkede, soltørrede tomater i olie
½ dl. hakket persille
5 cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
½ fed presset hvidløg
Salt og peber
Eventuelt 4 skiver ciabattebrød

TILBEREDNING
Skær hvert kyllingebryst i 4 stykker og læg dem i en skål. Bland saften fra en citron med 2 spsk olivenolie, og hæld det over kyllingen. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen marinere i mindst 1 time.

Kog linserne efter forskriften på posen, dræn vandet, og hæld linserne i en skål. Bland 2 spiseskeer olivenolie med citronsaft, hvidløg, salt og peber. Hæld dressingen over linserne, mens de stadig er varme, og lad dem efterfølgende køle helt af.

Hak de soltørrede tomater og persille fint, og skær cherrytomaterne i små terne. Bland det hele sammen med de afkølede linser, og salaten er klar til servering.

Stik 4 stykker kyllingbryst på hvert spyd, med et foldet stykke bacon imellem hvert stykke kylling. Krydt med salt og peber og dit favorit grill-kylling-krydderi

Grill spyddene på direkte varme, i 8-10 minutter på hver side.

Server kyllingspyddet på et stykke grillet ciabatte-brød, med linse-salaten ved siden af. Velbekomme

TIP
Linsesalaten er også super lækker dagen efter, hvis du sætter den i køleskabet

Pin It on Pinterest

Share This