Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Coleslaw – en perfekt salat til mad fra grillen

Coleslaw – en perfekt salat til mad fra grillen
Søren (Grilltips)

Coleslaw stammer fra USA, hvor den laves i et hav af variationer. Her er inspiration og opskrifter på coleslaw i flere variationer og med mange forskellige ingredienser.

Som udgangspunkt består Coleslaw af fintsnittet kål rørt sammen med en dressing. Coleslaw kan bruges som tilbehør til alt kød, fjerkræ og fisk fra grillen. Du kan bruge alle typer kål, og tilsætte spændende ingredienser som syltede agurker, kapers, chili,  og en masse friske krydderurter.

Når du laver Coleslaw er det en fordel at have et foodprocesser med rivejern eller et juliennejern. Du kan naturligvis også snitte ingredienserne på traditionel vis med en kniv.





COLESLAW CLASSIC (6 pers.)
500 gr. Hvidkål, snittet i tynde strimler
500 gr. Rødkål, snittet i tynde strimler
5 store gulerødder i tynde strimler

Dressing
3 dl. Creme Fraiche
3 dl. God mayonaise
3 tsk. Sukker
Friskkværnet salt og peber.

TILBEREDNING
Lav en dressing af creme fraiche, mayonaise, sukker, smag til med salt og peber. Bland de snittede grønsager med dressingen, og sæt det i køleskabet, overdækket i et par timer. Server til en god hakkebøf eller i en burger.

COLESLAW CLASSIC – med marinade, den originale (6 pers.)
350 gr. Hvidkål, snittet i tynde strimler
350 gr. Rødkål, snittet i tynde strimler
350 gr. Spidskål, snittet i tynde strimler
5 store gulerødder i tynde strimler

Dressing
3 dl. Creme Fraiche
3 dl. God mayonaise
3 tsk. Sukker
Friskkværnet salt og peber.

Marinade
2 tsk. Sød sennep eller honningsennep
2 spsk Acaciehonning
2 spsk sukker
1 dl. Æbleeddike (eller hvidvinseddike)
1 tsk. Stødt spidskommen (eller en stor håndfuld friskhakket)
Friskkværnet salt og peber.

TILBEREDNING
Lav en marinade af sennep, honning, sukker, eddike, spidskommen, et godt knips salt og lidt friskkværnet peber. Læg de snittede grønsager i en skål eller plastikpose og høld marinaden i posen. Rør godt rundt, og lad grønsagerne trække i marinaden i mindst en timer, gerne to. Lav en dressing af creme fraiche, mayonaise, sukker, smag til med salt og peber. Hæld marinaden fra grønsagerne og hæld dressingen over, og rør godt sammen. Nu har du en lækker coleslaw der egner sig godt til krydret kød fra grillen, krydrede bøffer, frikadeller og mexikansk mad.

COLESLAW SOUR – med pickles (6 pers.)

Denne laves som ovenstående (med eller uden marinade, det er op til din egen smag), men tilsættes

1 dl. Hakkede syltede agurker
2 spsk. Hakkede, smuttede mandler
2 spsk. Hakkede kapers
1 bundt hakket bredbladet persille

Denne coleslaw er lækker til en Pulled Pork burger, flæskesteg eller andet svinekød, da syren i coleslaw står godt til, det lidt fede svinekød. Se min opskrift på Pulled Pork i grill, her >>

COLESLAW HOT – med spices (6 pers.)

Lav en Coleslaw Classic, med eller uden marinade, og tilsæt

1 dl. Hakkede syltede chilipeber
1 dl. Hakkede syltede peberfrugter
1 dl. Hakkede ristede hasselnøddekerner

Denne coleslaw er lækker til mexikanske mad som burrito eller taco og til grillretter med Pulled Pork og bøffer.

COLESLAW SEA – til fisk (6 pers.)

Lav en Coleslaw Classic UDEN stødt spidskommen i dressingen og UDEN marinade, og tilsæt

3 spsk hakket dild
3 spsk hakkede, smuttede mandler
1 spsk fintrevet citronskal (økologisk citron)
1 tsk. citronpeber
1 knsp. Vaniljesukker

Kom alle de ovennævnte ingredienser i dressingen og lad din coleslaw trække i køleskabet i et par timer. Server til grillet laks eller anden fisk og skaldyr fra grillen. Hent inspiration til Laks på grill, i min artikel her >>

Coleslaw til grill

Snit kålen fint, så før du den lækreste coleslaw

Tags

Pin It on Pinterest