Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Dansk Coleslaw med nødder og tranebær

Dansk Coleslaw med nødder og tranebær
Søren Lyng

Coleslaw er en amerikansk opfindelse, og den passer fremragende til kød fra grillen. Faktisk kan man spise coleslaw til stort set alle slags kød, og man kan ændre på ingredienslisten, lige så tosset man vil. Her er opskriften på min favorit, nemlig Dansk Coleslaw.




OPSKRIFT (4-6 pers.)
1/4 hvidkålshoved
1/4 grønkålshoved
1/4 Rødkålshoved
3 store saftige gulegødder
1 håndfuld hasselnødder
1 håndfuld tranebær (tørrede, søde)

Dressing
2 dl. Creme Fraiche
1 spsk. Mayonaise
1 tsk. Dijon sennep
1 tsk. Friskpresset citron
1 tsk. sukker

TILBEREDNING
Det vigtige ved coleslaw er at kål og gulerødder snittes tilstrækkeligt fint. Brug et Juliennejern eller en meget skarp kniv, og masser af tilmodighed. Hak hasselnødderne groft og bland dem med tranebær, gulerødder og kål i en skål.

Rør dressingen, og smag selv til med ekstra sennep eller citron.

Bland det hele sammen, og du har en super lækker, frisk og sprød kål-salat der passer fantastisk til f.eks stegt kylling, vildt, gryderetter og spareribs. Salaten kan holde sig i køleskabet i et par dage, tildækket, hvis man ikke får det hele spist op den første dag.

TIP:
Du kan også tilføje rødbede samt andre kåltyper og på den måde skabe din helt egen favorit.

Her er min opskrift på klassisk amerikansk coleslaw og flere spændende varianter >>

Pin It on Pinterest

Share This