Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

No Comments

Demi Glace – Opskrift på verdens bedste sauce

Demi Glace – Opskrift på verdens bedste sauce
Søren (Grilltips)

Hvis du har været på restaurent og har tænkt – Hvad er det dog for en fantastisk sauce der er på min tallerken, så er det sikkert Demi Glace. Det er saucens konge, men den er ikke svær at lave. Her er ospkriften på Demi Glace

OPSKRIFT (10 pers)
4 spsk fint hakkede svampe (østershatte, karl johan eller champignon)
2 tsk tomatpure
4 spsk madeira
5 dl kalvefond (gerne mørk kalvefond)
5 dl Brun sauce – se min opskrift her
30-50 gr smør



TILBEREDNING
Bland alle ingredienser sammen i en gryde, undtaget smørret.

Lad nu sovsen småkoge (simre) til den er kogt ind til ca. 5 dl.

Skær smørret i mindre terninger, læg dem på en tallerken og set den i køleskabet.

Når saucen er kogt ned til ca 5 dl, sigter du den gennem en finmasket sigte, så svampestykkerne fjernes. Hæld derefter saucen tilbage i gryden, og begynd at piske smørterningerne i, én ad gangen.

Denne process kaldes montering, og er en måde at jævne sauce på, uden at bruge meljævner ol.

Når saucen er glat og lind er den færdig. Du skal beregne ca ½ dl pr person, så der burde være til 10 mennesker her. Du kan med fordel lave en endnu større portion, da demi glace sagtens kan fryses. På den måde kan du altid imponere dine gæster med en sauce, der er stjernekokke værdige.

Hvis du har været på restaurent og har tænkt – Hvad er det dog for en fantastisk sauce der er på min tallerken, så er det sikkert Demi Glace. Det er saucens konge, men den er ikke svær at lave. Her er ospkriften på Demi Glace

OPSKRIFT (10 pers)
4 spsk fint hakkede svampe (østershatte, Karl Johan eller champignon)
2 tsk tomatpure
4 spsk madeira
5 dl kalvefond (gerne mørk kalvefond)
5 dl Brun sauce – se min opskrift her >>
30-50 gr smør

TILBEREDNING
Bland alle ingredienser sammen i en gryde, undtaget smørret.

Lad nu sovsen småkoge (simre) til den er kogt ind til ca. 5 dl.

Skær smørret i mindre terninger, læg dem på en tallerken og set den i køleskabet.

Når saucen er kogt ned til ca 5 dl, sigter du den gennem en finmasket sigte, så svampestykkerne fjernes. Hæld derefter saucen tilbage i gryden, og begynd at piske smørterningerne i, én ad gangen.

Denne process kaldes montering, og er en måde at jævne sauce på, uden at bruge meljævner ol.

Når saucen er glat og lind er den færdig. Du skal beregne ca ½ dl pr person, så der burde være til 10 mennesker her. Du kan med fordel lave en endnu større portion, da demi glace sagtens kan fryses. På den måde kan du altid imponere dine gæster med en sauce, der er stjernekokke værdige.

Brug demi-glace til for eksempel grillet oksemørbrad, oksefilet, eller den superlækre Tournedos Rossini – Se opskriften her >>

Tags

Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest

Share This