Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Nem grill-kebab med yoghurt dressing

Nem grill-kebab med yoghurt dressing
Søren Lyng

Her er en opskrift på hjemmelavet kebab. Du kan bruge nakkekam (gris) eller ribeye (oksekød) til opskriften, det vigtigste er at du skærer kødet i meget tynde stykker/skiver. Her her jeg lavet kebab med nakkekam, der marinerer i 24 timer og derefter er lynhurtig at tilberede.



OPSKRIFT (4 pers.)
500 gr. Nakkefilet
1 dl. Olivenolie eller vindruekerneolie
1 spsk stødt spidskommen.
1 spsk koriander.
1 spsk hvidløgspulver.
1 spsk paprika (gerne røget paprika)
½ tsk stødte nelliker.
½ tsk stødt kanel.
½ tsk cayennepeber.
½ tsk gurkemeje
Salt og peber

Dressing
3 dl. Yoghurt natural
1 spsk. Mayonaise
1 fed hvidløg
½ Citronmynte
1 tsk stødt spidskommen
Et bundt friskhakket mynte, salt og peber

TILBEREDNING
Tag nakkefilet ud af fryseren og lad den tø halvt op. Skær herefter tynde skiver med en meget skarp kniv. Det er meget nemmere at skære tynde skiver hvis kødet er let frosset. Du kan også få slagteren til at skære kødet på en pålægsmaskine.

Læg skiverne i en plasticpose og bland marinaden af olie og alle krydderierne. Hæld marinaden i posen, og læg den i køleskabet i 24 timer.

Grill kebab-stykkerne, på direkte varme, i få minutter på hver side, og pas på at de ikke brænder fast på grillristen. Når skiverne er grillet færdigt, skæres de i mindre stykker med en kniv, og din kebab er klar.

Rør en dressing af yoghurt, knust hvidløg, saften af en halv citron, mayonaise, spidskommen og friskhakket mynte, og server den samme med kebab-stykkerne i et fladbrød med salat, agurk og tomat.

Pin It on Pinterest

Share This