Farsbrød med bacon og rodfrugter på grill | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Farsbrød med bacon og rodfrugter på grill | Grilltips.dk

Farsbrød med bacon og rodfrugter
Grilltips.dk

Farsbrød er en dansk klassiker der lige så godt kan tilberedes i grillen som i en traditionel ovn. Farsbrød kan krydres på et utal af måder, og du kan benytte både svinekød, hakket kalv og flæsk eller en blanding af svine- og oksekød. Her er opskriften på klassisk farsbrød i grill.

OPSKRIFT (4-6 pers.)
750 g hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk
2 pk. bacon i skiver
2 løg
2 æg
2 dl. Mælk
1½ dl. Mel
3 store gulerødder
½ knoldselleri eller andre rodfrugter
1 tsk. revet muskatnød
3 dl. liter hønsefond (Touch of Taste eller en terning rørt ud i vand)
Salt og peber.

TILBEREDNING
Hak løgene fint, og bland farsen i en skål med løg, æg, mel, mælk, muskatnød, salt og peber.

Skræl rodfrugterne, og skær gulerødder i skiver (på skrå) og skær knoldselleri i stave eller skiver.

Smør en foliebakke eller et ildfast fad med olie eller smør og form farsbrøddet i midten. Dæk farsbrøddet med skiver af bacon. Læg grønsagerne rundt om farsbrøddet, og tilsæt vandet rundt om farmbrødet.

Bag farsbrøddet, ved indirekte varme i ca. 1 time og 30 minutter, til en kernetemperatur på 78-80 grader.

Server med kartofler, brun sauce og tyttebær-syltetøj