Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Farsbrød med bacon og rodfrugter

Farsbrød med bacon og rodfrugter
Søren (Grilltips)

Farsbrød er en dansk klassiker der lige så godt kan tilberedes i grillen som i en traditionel ovn. Farsbrød kan krydres på et utal af måder, og du kan benytte både svinekød, hakket kalv og flæsk eller en blanding af svine- og oksekød. Her er opskriften på klassisk farsbrød i grill.



OPSKRIFT (4-6 pers.)
750 g hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk
2 pk. bacon i skiver
2 løg
2 æg
2 dl. Mælk
1½ dl. Mel
3 store gulerødder
½ knoldselleri eller andre rodfrugter
1 tsk. revet muskatnød
3 dl. liter hønsefond (Touch of Taste eller en terning rørt ud i vand)
Salt og peber.

TILBEREDNING
Hak løgene fint, og bland farsen i en skål med løg, æg, mel, mælk, muskatnød, salt og peber.

Skræl rodfrugterne, og skær gulerødder i skiver (på skrå) og skær knoldselleri i stave eller skiver.

Smør en foliebakke eller et ildfast fad med olie eller smør og form farsbrøddet i midten. Dæk farsbrøddet med skiver af bacon. Læg grønsagerne rundt om farsbrøddet, og tilsæt vandet rundt om farmbrødet.

Bag farsbrøddet, ved indirekte varme i ca. 1 time og 30 minutter, til en kernetemperatur på 78-80 grader.

Server med kartofler, brun sauce og tyttebær-syltetøj

Pin It on Pinterest

Share This