Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Favoritsalat med rødkål, appelsiner, feta og valnødder

Favoritsalat med rødkål, appelsiner, feta og valnødder
Søren (Grilltips)

Denne salat er blandt de bedste jeg har smagt i lang tid. Den indeholder så mange forskellige elementer, der komplimenterer hinanden helt fantastisk. Perfekt til frikadeller, farsbrød, kylling, fisk eller grillspyd.




OPSKRIFT
300 gr. Fintsnittet rødkål
2 store gulerødder (ca. 200 gr)
3 store appelsiner
1 dl. tørrede tranebær
200 gr. Feta i tern eller blok
150 gr. Fint revet blomkål
50 gr. Knuste valnøddekerner
½ dl. æbleeddike
Friskkværnet peber.

TILBEREDNING
Start med at vaske og fint-snitte rødkålen. Læg kålen i en skål og hæld æbleeddike over, krydr med lidt friskkværnet peber. Rør rundt, dæk skålen over, og lad kålen trække i 30-45 minutter i køleskabet.

Imens skrælles appelsinerne, og skæres i både. Fjern hinder og skræl, og skær appelsinfileterne i mindre stykker. Skræl gulerødderne, og brug skrælleren til at trække lange stykker gulerod af, i tynde skiver (fortsæt med at skrælle guleroden til der ikke er mere tilbage). Bryd fetaen i mindre stykker og knus valnøddekerne med hænderne.

Når kålen har trukket i køleskabet, bredes halvdelen ud i bunden af et fad, og resten af ingredienserne fordeles ovenpå. Drys den sidste kål på toppen, og kværn en smule peber ud over hele retten.

TIP
Kombinationen af den rå kål, eddiken, den salte ost og det søde fra appelsin og tranebær, giver en fantastisk harmonisk salat, der passer fremragende til grillet kød og fisk. Husk at vende salaten godt når du serverer den, så de forskellige elementer bliver godt blandet.

Pin It on Pinterest

Share This