Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Ferskentærte med mandelsplitter i grillen

Ferskentærte med mandelsplitter i grillen
Søren Lyng

Tærter er nemme at tilberede i grillen hvis man passer på temperaturen. Denne tærte er specielt velegnet til grill da dejen er temmelig våd, og indeholde en del æg, som ikke så så brænder på. Prøv den, du vil elske den!



OPSKRIFT
6-8 halve ferskner fra dåse
2½ dl. sødmælk
1 dl. sukker
1 dl. hvedemel
3 æg
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Bagepulver
50 gr. mandelsplitter

TILBEREDNING
Tag fersknerne op af dåsen og dup dem med køkkenrulle. Skær riller i dem, men pas på at du ikke skærer hele vejen igennem.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen i en skål og tilsæt langsomt melblandingen. Dejen skal være meget flydende.

Smør et tærtefad med smør, fordel fersknerne og hæld dejblandigen rundt om frugterne.
Sæt tærtefadet på en bage- eller pizzasten i grillen, på indirekte varme (220-230 grader) i 15 minutter, hvorefter låget på grillen åbnes, og varmen sænkes til omkring 180-200 grader, hvorefter tærten bager videre i ca. 20 minutter med låget lukket igen.

Kanten på tærten kan godt blive meget mørk, men tærten skal ikke være gylden i midten, da ægge-dejen er brændt på, hvis tærten bliver helt mørk i midten. Rust tærteformen lidt og se om midten virker fast. Hvis den stadig er flydende skal tærten have et par minutter mere.

Tag tærten af grillen, og drys mandelsplitter over. Lad den køle og server den lun eller kold med Creme fraiche eller flødeskum

Pin It on Pinterest

Share This