Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Firkantede kartofler og krydderløg i grill

Firkantede kartofler og krydderløg i grill
Søren (Grilltips)

Løg og kartofler er idélle til grillen, og med lidt fantasi kan de blive til både spændende og meget smagfuldt tilbehør. Prøv at serverer en bøf med firkantede kartofler og halve krydderløg. Det er nemt, det er hurtigt og det både ser, og smager godt






OPSKRIFT (4 pers.)
20 kartofler
8-12 rødlæg
200 gr. smør
2 fed hvidløg
1 bundt persille
½ dl. olivenolie
Salt og peber

TILBEREDNING
Skræl kartoflerne og pil den yderste skal af løgene. Trim kartoflerne så de bliver firkantede, læg dem i en skål og vende dem i rigelig olivenolie. Skær løgene i halve, og trim top og bund af den (se de kan stå uden at vælte).

Del smørret i to lige store portioner, knus hvidløget, hak persillen fint, og lave en portion persillesmør og en portion hvidløgssmør.

Tænd grillen på direkte varme, og lad den blive godt varm. Grill kartoflerne på alle sider i kort tid, så de lige akkurat for grillstriber. Læg løgene med grillen med skærefladen nedad i 30 sekunder så de også får grillstriber.

Læg nu kartofler og løg i hvert sit ildfaste fad eller foliebakke, og fordel klatter af persillesmør ovenpå hver af kartoflerne og hvidløgssmør på hver af løgene. Sæt begge fade/foliebakker i grillen på indirekte varme 200-220 grader i 20 minutter.

Efter 20 minutter er både løg og kartofler klar til servering sammen med en grillet steak eller et stykke steg.

TIP
Du kan variere krydderierne i smørret alt efter hvad du bedst kan lidt. Prøv med hakket basilikum og finthakket citronskal i smørret til kartoflerne og friskhakket rosmarin eller timian i smørret til løgene.

Pin It on Pinterest

Share This