Fisk på grillen - Opskrift på fisk i fad | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Fisk på grillen - Opskrift på fisk i fad | Grilltips.dk

Fisk på grillen – Opskrift på fisk i fad
Grilltips.dk

Fisk på grillen er nemt at gå til, uanset om du tilbereder fisken direkte på grillristen eller om du bruger en foliebakke. Her er en nem og lækker opskrift på fisk i foliebakke med grønsager.

OPSKRIFT (4 pers.)
6-8 rensede skrubbefiletter (anden hvid fisk eller laks)
3 gulderødder
2 porre
2 skalotteløg
2 dildkviste
1 lime (saft)
1 citron (skal)
1 rød chili
1 dl piskefløde
1 dl hvidvin
25 gr smør (valgfrit)
olivenolie, salt og peber

TILBEREDNING
Skræl gulerødder og porre og skær dem i tynde skiver. Hak løg, dild og chili (uden kernerne) fint og riv skallen af en halv citron.

Smør en stor foliebakke, eller et ildfast fad med olivenolie, og bland grønsager med løg, chili og citronskal, og læg dem i et jævnt lag i fadet.

Bland vin og piskefløde sammen, og hæld det over grønsagerne. Skær smør i små tern og læg dem rundt omkring i fadet (valgfrit)

Læg de friske skrubbefiletter oven på grønsagerne, og sørg for at de ikke overlapper hinanden. Krydr fisken med salt og peber på oversiden, pres lidt limesaft over fisken og luk foliebakken/fadet med folie, som slutter tæt til.

Sæt bakken/fadet i grillen, på indirekte varme (220 grader) i ca. 25-30 minutter

Serveres med nye danske kartofler, med en kold klat smør og lidt friskhakket persille