Flæskesteg i grill kernetemperatur sprød svær | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Flæskesteg i grill kernetemperatur sprød svær | Grilltips.dk

Flæskesteg i grill – Kernetemperatur og sprød svær
Grilltips.dk

Flæskesteg i grill er ikke så svært at lave, hvis man følger nogle simple grundregler. En flæskesteg med sprød svær, tilberedt i grillen er bare noget af det bedste. Her er tips til flæskestegen i grill.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Sådan får du succes med flæskestegen i grill

Når du tilbereder en flæskesteg eller en kamsteg i grillen, kan du sagtens tilberede noget af tilbehøret samtidig. Sæt f.eks en støbejernsgryde med rødkål i grillen de sidste 20 minutter, og tilsæt lidt ribsgele og eventuelt salt og peber til rødkålen. Du kan også sætte en lille foliebakke med kolde, kogte kartofler, penslet med ahornsirup og lad dem brune sammen med stegen de sidste 20 minutter.

Vigtigst af alt er at du sørger for at sværen er ordentligt ridset, hvilket den sjældent er, og derfor skal du selv ridse den færdig, så sværen kan blive ordentlig sprød. Se videoen og så giver det hele mening.

Flæskesteg er én af de mest populære danske middagsretter, og har været det i næsten 100 år. Stegen kan tilberedes af flere forskellige udskæringer, hvoraf denmest brugte er ribbenstegen hvor benene stadig sidder på, og kamstegen der er uden ben. Når du køber en flæskesteg hos din slagter eller i supermarkedet skal du se godt på stegen før du vælger den. Stegen skal have et fornuftigt fedtlag, mellem sværen og det reelle kød, da stegen ellers bliver tør. Dog må der ikke være mere fedt end kød, da stegen så bliver alt for fed at spise. En rigtig fin mellemvej, og du får en god steg.

Før stegen skal i grillen, skal du dubbe dem med køkkenrulle, hvis den er meget våd eller blodig, og du skal se efter om sværen er ordentlig ridsen, hvilket den sjældent er. Se i min video ovenfor, hvordan du ridser sværen, så du sikre et den bliver sprød mens stegen er i grillen.

Kernetemperaturen er meget vigtig for at stegen ikke bliver tør, og vis du samtidig følger mit råd om brugen af termometret, får du en lækker steg, med flotte skiver, uden huller! Du kan læse mere om kernetemperetur på kød her >>

Jeg bruger også et trick med min stegholder, som jeg vender om, for at fjerne bunde af stegen fra den direkte varme som min gasgrill har.

Check videoen ud, og se hvordan du får et godt resultat med flaskesteg i grill

VIN-TIP: Guerrieri-Rizzardi 2017 Montecru
Din flæskesteg vil have rigtig godt af denne norditalienske charmør fra nogle af de allerbedste og mest eftertragtede vinmarker i Soave, Valpolicella og Bardolino. Blød og fyldig som en madglad italiener – og med tydelige vink til regionens klassiske og kendte Amarone- og Ripassovine. Let krydret med sødmefulde toner og en fin syre, der kan spille op mod madens fede elementer.
Giuseppe Guerrieri-Rizzardis filosofi er en kombination af oprindelighed og moderne vinifikation. Vinene skal smage af de lokale druer. Al vin høstes som noget helt særligt for Veneto-området udelukkende fra egne marker, så man personligt kan kontrollere ethvert trin i processen. Det er vine, som virkelig formår at fange essensen af den enkelte mark.

Rødvin fra Veneto >>