Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Flankesteak salat med grillet peberfrugt og kartofler

Flankesteak salat med grillet peberfrugt og kartofler
Søren (Grilltips)

Flankesteak er en udskæring fra koen, der egner sig specielt godt til grill. Kødstrukturen er grov, med en god fedt-marmorering, og du kan derfor grille en flanke hårdt, uden at den bliver sej og tør. Her er en opskrift med flankesteak i en salat.



OPSKRIFT (4 pers.)
1 Flankesteak (1000 til 1200 gr.)
15 små kartofler
10 soltørrede tomater (gerne i olie)
2-5 små snack-peberfrugter (eller 1 stor)
1 salathoved (krølsalat eller andet frisk salat)
1 håndfuld feta i tern

Dressing
3 dl. Creme Fraiche
1 tsk Dijon sennep
1-2 tsk. Friskpresset citron
1 fed hvidløg
10-15 blade frisk Basilikum
Salt og peber

TILBEREDNING
Flankesteaken krydres med salt og peber, og pensles med olivenolie. Herefter grilles den på direkte varme, i 15-20 minutter, alt efter tykkelse, og vendes ca. hvert 5 minut. Lad den hvile i 30-40 minutter, så den kun er lun ved serveringen.

Mens flankesteaken er på grillen, lægges de små peberfrugter også på grillen. Vend dem hvert 3 minut, indtil de har fine grillstriber over det hele, og virker møre. Lad dem køle helt af på en tallerken.

Kog de små kartofler, gerne med skræl, og lade dem ligeledes køle helt af.

Bræk salaten i stykker og skyld den grundigt, hvorefter den lægges på et fad. Drys feta over, skær peberfrugten i skiver og halver de soltørrede tomater. Læg dem ligeledes ovenpå salaten.

Rør en dressing af Creme Fraiche, Dijon sennep, citron, hvidløg, finthakkede Basilikumblade, salt og peber.

Skær tynde skiver af flankesteaken, på tværs af købfibrene, og anret købet oven på salaten.

Hæld dressing over kødet, eller server dressingen i en skål ved siden af.

Server sammen med lun flute med smør, eller et lækkert madbrød.

Velbekomme.

Pin It on Pinterest

Share This