Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Flutes i grillen – En klassiker der passer til det meste

Flutes i grillen – En klassiker der passer til det meste
Søren Lyng

At bage i grillen kan være en udfordring hvis man ikke kan styre temperaturen, men hvis du har styr på din grill og kan holde temperaturen mellem 220 og 250 grader kan du bage de mest fantastiske flutes i grillen, og så er det super-nemt.

 

OPSKRIFT (3 flutes)
800 gr. hvedemel (gerne Mabitoba eller anden mel med højt gluten indhold)
6 dl. lunken vand
20 gr. gær
1 tsk. Salt
1 tsk. Hvidvinseddike eller citronsaft

TILBEREDENING
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt langsomt melet men du rører dejen på laveste hastighed på en røremaskine. Du kan naturligvis også bare bruge hænderne til at samle dejen og ælte den.

Når dejen er ved at samlet sig tilsættes salt og eddike, og dejen køres nu på røremaskine i ca. 10 minutter eller æltes i hånden i ca. 15 minutter til dejen er blød og smidig.

Læg dejen i en skål og lade den hæve med et viskestykke over i en time. Vend dejen rundt i skålen, og lad den hæve en time mere, gentag denne proces én gang mere.

Når dejen har hævet i 3 timer sammenlagt, hælder du lidt durummel eller almindeligt hvedemel på bordpladen og ælter dejen forsigtigt igennem, hvorefter du deler den i tre stykker.

Form tre flutes og snit dem med en kniv i overfladen. Lad dem efterhæves i 30 minutter.

Tænd grillen på indirekte varme (200-240 grader) og læg en bagesten eller et bagestål i grillen. Lad det varme op i ca. 10 minutter. Herefter sættes de tre flutes på stenen eller stålet og bager dem i ca. 30 minutter til de har en flot gylden farve, og har en ”hul” lyd når man banker på dem.

Server flutet lunt med koldt smør til alle typer grillretter og salater, eller brug det til en lækker frokost sammen med laksemousse eller rejecocktail.

Pin It on Pinterest

Share This