Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Forloren hare i grillen

Forloren hare i grillen
Søren Lyng

Forloren hare er en klassiske dansk ret, der serveres med kartofler, rødkål, tyttebær og brun sauce eller flødesauce. Hvis du laver flødesauce skal du tilsætte 2½ dl. mælk til fadet inden du sætter det i grillen. Så laver du sauce af væden efterfølgende*. Brug et grilltermometer, så er du sikker på det perfekte resultat



OPSKRIFT (4-6 pers.)
1000 g hakket svine- og kalvekød
1 dl finvalsede havregryn
½ dl mælk
1 æg
1 knsp. Friskrevet muskatnød
12 skiver bacon (ca. 100 g)
Salt og peber

TILBEREDNING
Bland farsen med æg, havregryn, mælk, muskatnød, salt og peber.
Smør et ildfast fad eller en foliebakke med olie. Form farsen til et brød og sæt det i fadet.

Dæk hele brødet med baconskiver, og læg overskydende skiver runde om foden på brødet.

Tænd grillen på indirekte varme (200-230 grader). Brug eventuelt et godt grilltermometer, og bag den forlorene hare i grillen til en kernetemperatur på 74 grader.

Lav en klassisk brun sauce – se opskiften her >>

Server den færdige forlorne hare, skåret i skiver, sammen med kartofler, rødkål, tyttebærsyltetøj og brun sauce.

*Hvis du vil lave en flødesauce, skal du tilsætte 2½ dl. mælk til fadet inde det sættes i grillen. Væden hældes så en en gryde, og koges ned med lidt piskefløde, en spiseske ribsgele. Smag til med salt og peber, og jævn til sidst saucen med lys saucejævner eller Maizena

Jeg benytter et grilltermometer fra CookPerfect, og har anrettet maden på en af de fantastisk tallerkner fra bentbrandt.dk

Gasgrill og kulgrill

Forloren Hare tilberedt i en gasgrill, serveret på en tallerken fra Bentbrandt.dk

Pin It on Pinterest

Share This