Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Formbrød – Et klassisk franskbrød i grill

Formbrød – Et klassisk franskbrød i grill
Søren (Grilltips)

Her er grundopskriften på Grilltips Formbrød som kan bruges på mange forskellige måder. Brug det som et klassisk franskbrød med smør og ost, eller tilsæt lidt krydderier og brugt det til en klassisk amerikansk burger-sandwich. Uanset hvad du vælger, så skal du bare følge nedenstående opskrift, så får du et super resultat hver gang.

 

OPSKRIFT (2-3 franskbrød)
50 g gær
6 dl lunkent vand
840 g. mel
1 spsk. flydende margarine
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. Salt
2 tsk. vand (til at stænke på brødet lige før det skal i grillen)
Birkes, sesam eller lignende til drys
TILBEREDNING

Bland gær, sukker og lunkent vand i en skål, rør gæren forsigtigt ud, og lade væsken stå i 20 minutter.

Tilsæt nu mel, salt, kardemomme og flydende margarine til væsken, og rør dejen på en røremaskine i 5 minutter, til dejen bliver meget blød og klistret.

Del dejen i 3 portioner. Drys en smule mel i dine brødforme, ryst melet rundt og hæld overskydende ud, så formene bare lige har en anelse mel på indersiderne. Hæld dej i brødformene for dejen fylder formene en tredjedel op. Sæt formene til hævning med et viskestykke over i en time.

Nu er brødet hævet færdig i formene og er klar til at blive sat i grillen. Hæld koldt vand i et glas, dyp fingrene i vandet og stænk lidt vand på brødene, så overfladen bliver fugtig, så bliver brødet ikke så nemt brændt ovenpå, før det er færdigt.

Tænd grillen og lad den blive godt varm. Læg et bagestål eller en bagesten i midten, og luk / sluk omgående for varmen i midten, mens der skrues ned for den indirekte varme, så grillen holder ca. 200-230 grader. Når stålet / stenen har ligget i ca. 5 minutter sættes brødformene ind, grillen lukkes og brødene bager i ca. 15-20 minutter. Bank på brødene, og hvis det lyder hult, er de færdige.

Pin It on Pinterest

Share This