Frederiksdal – Dansk vin i verdensklasse | Grilltips.dk
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Frederiksdal – Dansk vin i verdensklasse | Grilltips.dk

Frederiksdal Kirsebærvin – Dansk vin i verdensklasse
Grilltips.dk

Frederiksdal Gods har for alvor sat kirsebærvin på verdenskortet. Her produceres en bred vifte af vine, med hver deres særegne, og det giver utrolig spændende smagsoplevelse, når man smager vinene op imod hinanden.

Sponsoreret indlæg – skrevet i samarbejde med en ekstern leverandør
Selvom dette er et sponsoreret indlæg, skal der ikke herske tvivl om at vi er ÆGTE tilfreds med produktet eller virksomheden som vi skriver om. Vi ville ALDRIG omtale eller anbefale et produkt vi ikke kunne stå inde for.

Til både forret, hovedret og dessert
Vi har smagt Frederiksdal kirsebærvinen sammen med forskellige retter ved grillen, og det var en stor oplevelse. Vi smagte de nedenstående vine med tilhørende retter sil, tilberedt i vores eget grillkøkken.

Red Sparkling – Røde bobler med kirsebær
Den røde sparkling er en meget speciel, men også overraskende oplevelse. Den er dybrød, nærmest som friskpresset kirsebærsaft, men så har den en elegant syre og nogle dejlige bobler. Vi smagte den som velkomstdrink sammen med ristede saltmandler og buttersnacks, se opskriften her >>

Nielstrupmark – Til indbagt ost med chili
Dette er verdens eneste enkeltmarksvin og den fremstilles af nøje udvalgte bær. Bærrene spontangæres i 3-5 dage, hvorefter vinen lagres i 18 måneder på franske træfade på 225 og 400 liter. Vi smagte Nielstrupmark til indbagt feta med chili og ahornsirup, se opskriften her >>

Reserve – Til det fyldige kød
Lagret i op til 30 måneder og tilsat kirsebærdestillat giver en forfinet smag med kaffe og chokolade fra træfadene og vilde hindbær- og skovkirsebær fra destillatet. Vi smagte Frederiksdal Reserve til grillede svinekæber med gulerødder og persille, se opskriften her >>

Årgang 2018 – En elegant årgangsvin
Dette er den mest frugtige vin fra Frederiksdal. Bærrene vildgære i 2-4 dage, hvorefter udvikler mosten sig i ståltanke i et år. På den måde bevares mest smag fra de oprindelige bær, og vinen for en skøn intens smag af kirsebær. Vi smagte den til butterdejsdrømme med bær og chokolade, se opskriften her >>

Likør – Til at slutte det hele af med
Da smagningen var slut, tilberedte vi en skøn lille drink med Prosecco (italienske bobler) og Frederiksdal Likør. Likøren er en klassiske kirsebærlikør, som vi kender den fra ”gamle dage” blot i væsentlig højere kvalitet, hvilket kunne smages.

Den kan godt være svært at drikke kirsebærvin til samtlige retter, og det behøver du helle ikke at gøre, men sådan er en smagning jo. Vi fik et spændende indtryk af, hvad Frederiksdal Kirsebærvin kan, og vi vil klart anbefale at du prøver mindst én af ovenstående opskrifter med tilhørende kirsebærvin. Det er en oplevelse, og et stykke danmarkshistorie, in the making. Læs meget mere om Frederiksdal Kirsebærvin her >>