Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Frikadeller på grill

Frikadeller på grill
Søren (Grilltips)

Frikadeller er en af danmarks nationalretter, og de laves i et hav af variationer. I denne variantion til grill, er frikadellerne lavet med Provence krydderi og hvidløg. Perfekt til grill. 

Se også min artikel “5 slags frikadeller på grill” hvis du mangler inspiration til dine frikadeller

OPSKRIFT:
1 kg hakket kalv og flæsk
1 æg
1 dl rasp
1 Spsk hvedemel
½ dl mælk
1 tsk Herp de Provence
1 hvidløg
1 løg
Salt og peber



TILBEREDNING:
Hak løget fint og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Tilsæt alle ingredienser til farsen og ælt den med hænderne i et par minutter (du kan også røre farsen på en røremaskine eller med dejkroge). Hvis farsen ikke bliver helt fast og lind, kan du tilsætte lidt mere rasp. Lad farsen hvile i køleskabet i en time, hvis du har tid.

Form frikadellerne med en spiseske og din hånd. Dyp eventuelt skeen i et glad vand, hvis farsen hænger fast på skeen. Tænd grillen og lad eventuelt de formede frikadeller stå i køleskabet men grillen bliver varm. Steg frikadellerne på en stegeplade på din grill, ved middel varme.

Pin It on Pinterest

Share This