Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Fyldt kyllingebryst med parmaskinke og urtedressing

Fyldt kyllingebryst med parmaskinke og urtedressing
Søren (Grilltips)

Kylling er noget af det mest taknemmelige at arbejde med på en grill, og hvis du fylder det med lækkerier, bliver det bare endnu bedre. I denne opskrift har jeg fyldt et kyllingebryst med ost og parmaskinke, svøbt det i bacon og lavet en urtedressing til.




OPSKRIFT (4 pers.)
4-6 store kyllingebryster
6 skiver parmaskinke
12 skiver bacon
2 mozarella kugler
12 friske basilikumblade
3 spsk. god olivenolie
1 spsk. friskhakket rosmarin
1 spsk. friskhakket timian
1 spsk. friskhakket basilikum
½ fed hvidløg
Friskkværnet salt og peber

TILBEREDNING
Bland alle de friskhakkede krydderurter med knust hvidløg, citronsaft salt og peber. Lad gerne blandingen trække i et par timer.

Dup kyllingebrystet tørt med et stykke køkkenrulle, og skær en dyb lomme på tværs, i den ene side af brystet.

Skær mozarella-osten i skiver, og halvér skiverne. Kom to halve skiver ind i kyllingebrystet sammen med to hele basilikumblade, og fyld herefter en hel skive parmaskine ind, så den lukker åbningen i lommen, så osten ikke løber ud under tilberedning.

Vikl to stykker bacon rundt om brystet, så det også er med til at holde sammen på brystet.

Læg kyllingebrysterne i en foliebakke, men ikke for tæt sammen, og grill dem ved indirekte varme 220-240 grader i ca. 30 minutter.

Når kyllingebrysterne er klar til servering, hældes en generøs skefuld urteolie over, og brystet serveres for eksempel med firkantede kartofler og krydderløg – se opskriften her >>

Pin It on Pinterest

Share This