Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Gazpacho – En klassiker du ikke kan grille

Gazpacho – En klassiker du ikke kan grille
Søren (Grilltips)

Den kolde andalusiske grønsagssuppe Gazpacho kan ikke laves på grill, men er perfekt som forret til en god grillmiddag. Den er baseret på tomater, løg og peberfrugt, og kan krydres med chili efter behov. Her er opskriften på Gazpacho

OPSKRIFT
6 store modne tomater (eller 10 modne sherrytomater)
1 agurk
2 skalotteløg (eller 1 almindeligt løg)
1 rød peberfrugt
1 rød chili (valgfri)
2 fed hvidløg (eller 1 fed gourmethvidløg)
1 dl bredbladet persille
1 dl god olivenolie
2 spsk sherryeddike
2 dl revet Parmasan ost eller Grana
Salt, peber



TILBEREDNING

Skær tomaterne i kvarter, rens peberfrugten for kerner og skær den i strimler, flæk agurken og skrab kernerne (midten) ud med en teske, og skær agurken i mindre stykker. Skær løg og hvidlæg i kvarter, flæk chilifrugt (valgfri) og fjern kernerne. Læg tomater, peberfrugt, agurk, løg, hvidløg ig chili i en blender (gerne en foodprocesser med et større hakkeområde) og hak det fint i 40 sekunder til 1 minut. Tilsæt olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber. Suppen er nu klar til servering, men har godt af at stå i køleskabet i en times tid eller to.

Bagt ost til pynt:
Læg et stykke tilskåret bagepapir i din mikroovn. Læg små bunker af parmasan (ca. 1 spsk) med lidt mellemrum, og giv det ca. 45 sekunder ved høj effekt. Lad det køle lidt og tag så osten ud. Nu har du små, lækre, bagte osteflager, som du pynter suppen med, sammen med en klat creme fraiche og et par blade bredbladet persille.

Pin It on Pinterest