Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Gordon Bleu – Kylling med fyld af ost, krydderier og bacon

Gordon Bleu – Kylling med fyld af ost, krydderier og bacon
Søren (Grilltips)

Gordon Bleu er en klassisk fransk ret, der oprindeligt består af kalvefilet med ost og skinke, men du kan lave Gordon Bleu med mange forskellige slags kød. Her er opskriften på Gordon Bleu med kylling

OPSKRIFT
5 stk kyllingebryst (ikke stiksaltet)
2 dl revet cheddar ost
1 dl hakket skinke (eller strimler)
5 skiver god bacon
Timian, Oregano, salt og peber (evt. lidt chili)



TILBEREDNING (kræver et rack)
For at denne ret bliver en succes, skal du investere i et Rack til Gordon Bleu. Det koster ikke alverden, og du vil få stor glæde af det i mange år fremover. Læs om racks her >>

Skær en lomme i kyllingebrystet, og krydr lommen med timian, oregano og lidt tørrede chiliflager (valgfri).

Bland ost og hakket skinke, og pres blandingen ned i lommen på kyllingebrystet. Krydr med salt (kun en anelse) og peber. Læg til sidst et stykke bacon over lommen, så den dækkes.

Sæt kyllingebrystet i et rack, i grillen eller i ovnen. Ved middel varme, 200-220 grader.

Gasgrill: Sæt racket midt i grillen, og skru helt ned for den midterste brænder, så grillen hovedsaligt opvarmes med indirekte varme, og kun en anelse direkte.

Kulgrill: Kun indirekte, middel,  varme.

TIP: Du kan også lave Gordon Bleu af svinekoteletter, kalkunbryst skåret i tykke skiver, kalvesnitzler, skinkesnitzler mm. Du kan bruge mange forskellige ingredienser til fyld, som for eksempel ristede og hakkede svampe, gorgonzola, tomatpesto, friskost, hvidløgsost samt masser af friske krydderurter. Prøv dig frem, og skab din egen favorit.

Pin It on Pinterest