Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Græske frikadeller eller hakkebøffer med Tzatziki

Græske frikadeller eller hakkebøffer med Tzatziki
Søren (Grilltips)

Opskriften på græske frikadeller eller hakkebøffer, er stort set den samme opskrift som græsk farsbrød, jeg foretrækker bare at lave hakkebøffer på grillen, frem for farsbrød. Det er hurtigere, nemmere og så synes jeg at det smager bedre.Her op verdens bedste opskrift på græske frikadeller i grill




OPSKRIFT (4-6 pers)
250 gr. hakket svinekød
250 gr. hakket oksekød
1 dl. feta i tern
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 dl. rasp
2 spsk. mælk
1 tsk. tørret Timian eller Oregano
½ tsk. stødt spidskommen
Olivenolie, salt og peber

TILBEREDNING
Bland okse- og svinekød i en skål. Hak løget meget fint, og bland løg, knust hvidløg, smuldret feta, mælk, rasp, timian (eller Oregano) og spidskommen sammen. Ælt farsen grundigt. 

Form 8-10 frikadeller eller 4-6 bøffer, og tryk dem flade med håndhælen, så de bliver ensartede i tykkelsen. Hvis du laver bøffer skal du lige hakke dem på kryds og tværs, for at løsne strukturen i kødet. Dette forhindre bøffen i at trække sig sammen når den kommer på grillen, og dermed bevarer bøffen sin form bedre. Det behøver du ikke hvis det er frikadeller.

Dryp nu frikadellerne/bøfferne med olivenolie på begge sider, og læg dem på en tallerken smurt med olivenolie. Lad dem hvile på tallerkenen i køleskabet i et par timer.

Mens frikadellerne/bøfferne hviler i køleskabet kan du lave en lækker tzatziki og forberede græske kartofler med feta og peberfrugt. Se opskriften på Tzatziki her og opskriften på græske kartofler med peberfrugt og oliven her.

Grill frikadellerne/bøfferne på direkte, middel, varme i 3-5 minutter på hver side, og server dem med den kolde tzatziki og de lune græske kartofler med med peberfrugt og oliven.

Næste artikel

Dette er den seneste opskrift

Pin It on Pinterest

Share This