Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Græske kartofler med bagte peberfrugter, oliven og feta

Græske kartofler med bagte peberfrugter, oliven og feta
Søren (Grilltips)

Denne opskrift på græske kartofler kan nydes både kold og varm, og så kan den faktisk gøre det ud for et måltid i sig selv, med lidt godt brød og en skål hjemmelavet tzatziki. Hvem siger at man ikke kan lave lækre vegetarretter på grillen?




OPSKRIFTR (4-6 pers.)
1 kg. Bagekartofler
3 store peberfrugter
100 gr. Feta i tern
50 gr. sorte eller grønne oliven
2 fed hvidløg
1 økologisk (usprøjtet) citron
2 tsk. tørret oregano
½ dl. god olivenolie
Bredbladet persille, salt og peber

TILBEREDNING
Vask kartoflerne grundigt, skær dem i både og læg dem i en foliebakke eller et ildfast fad. Bland halvdelen af olien med oregano, 2 spsk citronsaft samt et drys salt og peber, og hæld blandingen over kartoflerne og rør rundt så kartoflerne bliver godt vendt i olien. Skær halvdelen af citronen i mindre stykker og læg stykkerne i fadet med kartoflerne.

Peberfrugterne udkernes, skæres i strimler og lægges i deres egen foliebakke. Bland resten af olien med knust hvidløg, salt og peber og hæld olien over peberfrugterne. Vend det hele godt rundt.

Sæt foliebakken med kartoflerne i grillen, ved indirekte varme 220-240 grader i ca. 40 minutter.

Efter 10 minutter sættes foliebakken med peberfrugterne ligeledes i grillen. Vend både kartofler og peberfrugter et par gange med en spartel eller grydeske. Efter 40 minutter er begge ingredienser færdige, og kan tages ud af grillen.

Lad kartofler og peberfrugter køle lidt af og fjern de bagte citroner fra foliebakken med kartofler.

Bland kartofler og peberfrugt i et serveringsfad, smuldr fetaost og fordel det over retten, sammen med hele oliven og blade af bredbladet persille. Retten kan serveres lun eller kold, til en god græsk hakkebøf eller bare med et stykke brød og en skål kold tzatziki, som en vegetar-ret.

Pin It on Pinterest