Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Græske spyd med masser af smag

Græske spyd med masser af smag
Søren Lyng

I Grækenland elsker de krydderier som oregano, koriander, hvidløg og chili. Det er lige præcis de ingredienser som disse spyd indeholder, og bliver både saftige, sprøde og fulde af smag fra de sydlige himmelstrøg.



OPSKRIFT
1 kg. Hakket oksekød (15% fedt)
2 tsk. Hvidløgspulver (eller to fed knust hvidløg)
2 tks. Tørret Koriander
1 tks. Tørret Oregano
1 tsk. Chiliflager
1 dl. hakket persille
God olivenolie og bambusspyd

TILBEREDNING
Bland farsen med alle krydderierne og persille, og sæt den på køl i en time, så er farsen nemmere at forme på spyddene bagefter.

Læg spyddene i vand i mindst en time, så de ikke så let brænder på grillen.
Form ”pølser” af farsen, stik et spyd igennem på langs, og tryk farsen flad om spyddet. Dryp en tallerken med olivenolie og læg spyddene der, når de er færdige. Sæt dem gerne på køl igen i en halv times tid.

Grill spyddene på direkte varme og 3-5 minutter på hver side, og vend dem forsigtigt med en spatel, så farsen ikke falder af spyddene.

Server spyddene med græsk kartofler  og hjemmelavet Tzatziki

Pin It on Pinterest

Share This