Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grill-tabouleh med asparges og majs

Grill-tabouleh med asparges og majs
Søren Lyng

Tabouleh er en klassisk mellemøstlig vegetarret bestående af bulgur kogt i fond, og tilsat tomat, løg, mynte, hvidløg og persille. Her har jeg ændret opskriften så den også indeholder grillede asparges og majs.



OPSKRIFT (4 pers.)
2½ dl. Bulgur
5 dl. Hønse- eller grønsags-fond
1 Majskolbe
5 grønne asparges
½ rød peber
½ rødløg
5 mynteblade
½ dl. finthakket persille
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

TILBEREDNING
Bring fond i kog i en gryde, og tilsæt bulgur, skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 20 minutter under låg (læs dog på pakken med Bulgur, da den fremstilles i flere størrelser og derfor kan have en anden kogetid)

Lad den kogte bulgur køle helt af. Bland olivenolie med citronsaft og hæld det over den kolde bulgur.

Grill majskolben i 10-15 minutter, mens den vendes jævnligt. Grill asparges i 2-4 minutter. Lad begge køle helt af.

Skær peberfrug og rødløg i fine tern, skær asparges i mindre stykker og skær majsen af kolben. Hak krydderurterne fint, og bland det hele sammen med den kolde bulgur.

Server denne tabouleh til kylling, svinekød eller lam.

TIP
Prøv at presse et kvart hvidløg i olivenolien, og skift peberfrugt ud med udkernede tomater og finthakket agurk.

Pin It on Pinterest

Share This