Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillede bagekartofler med cheddarost og bacon

Grillede bagekartofler med cheddarost og bacon
Søren Lyng

Her er en super nem måde at tilberede halve bagekartofler som tilbehør til stort set alle retter fra grillen. Du kan variere krydderierne, osten og dermed lave din helt egen favorit bagekartoffel på grillen.



OPSKRIFT (4 pers.)
8 store bagekartofler
4 skiver bacon
8 skiver cheddarost
Olivenolie, peberblanding og salt

TILBEREDNING
Vask kartoflerne og flæk dem på midten. Dup skærefladerne med køkkenrulle og skær ½ cm dybe snit på kryds og tværs.  

Pensl snitfladerne med olivenolie og lad det suge ind. Krydr med salt og peberblanding.

Grill kartoflerne med snitfladen nedad i ca. 5 minutter til de har fået fine grillstriber.

Sæt nu de halve kartofler i en foliebakke eller et ildfast fad. Læg en skive ost på hver og en halv skive bacon.

Bag kartoflerne færdig, ved indirekte varmen i ca. 25 minutter, til osten er smeltet og bacon er gylden.

Server til alle typer grill-kød.

TIP
Prøv at skifte osten ud med mozarella og bacon ud med panchetta eller parmaskinke. Du kan også bruge ost med mere smag, som f.eks Gruyere eller parmasan. Krydr med friske basilikumblade (som lægges under osten) eller prøv med rosmarin og timian. Du kan selv vælge din favorit kombination, og på ingen tid har du en super velsmagende kartoffel.

Bagekartofler i grillen

Her er kartoflerne snittede og klar til at blive grillet

Pin It on Pinterest

Share This