Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillede Empanada på 4 forskelige måder

Grillede Empanada på 4 forskelige måder
Søren Lyng

Empanada er spansk og betyder ”at pakke ind i brød”, og det er lige præcist hvad en Empanada er. En lille brød-pakke fyldt med grønsager, kød, ost eller frugt. Prøv dem én gang og du bliver afhængig. Du kan udforme kanten på mange forskellige dekorative måder, og på den måde give din Empanadas dit eget personlige præg.




OPSKRIFT (4-6 pers)
500 g hvedemel
10 gr salt
1 dl. olivenolie
½ dl øl eller hvidvin
1 dl vand
2 æg

TILBEREDNING
Bland mel og salt grundigt i en skål. Bland olivenolie, øl/vin og vand i melet, og rør med en spatel eller ske, så melet absorberer væskerne uden at klumpe. Når dejen er jævn, uden klumper, dækkes skålen til og sættes i køleskabet i 30 minutter.

Når dejen har stået i køleskabet i 30 minutter tages skålen ud, dejen æltes hurtigt igennem, og sættes tilbage i køleskabet i yderligere 30 minutter. Dejen er nu klar til at blive rullet og fyldt.

Skær dejen i stykker på ca. 80 gram, som rulles til kugler. Læg kuglen på bagepapir eller en plastikpost, læg bagepapir eller pose over og tryk kuglen flad med en tallerken eller en kagerulle.
Læg fyld på den ene havldel af hver dejskive, og fold den anden siden ind over fyldet. Pres dejen sammen i kanten med en gaffel, og penls hele brødet med pisket æg eller mælk.

Drys eventuelt sesamfrø på toppen og bag Empanada på en bage/pizzasten i grillen (ca. 200-220 grader) i 15 til 18 minutter.

FYLD
Du kan lave Empanada med fyld af både grønsager, kød, ost eller frugt, og det vigtigste er at fyldet ikke er for vådt når det lægges på dejen, da det så vil løbe ud mens de er i grillen.

Kødfyld:
Hak et rødløg og ef fed hvidløg fint og brun det på en stegepande i lidt oliveolie sammen med 300 gr. hakket oksekød, en halv tsk. paprika og lidt friskkværnet salt og peber. Lad fyldet køle en smule, og hæld evetuel væde fra panden, får du bruger fyldet.

Feta og spinat:
Damp 300 gr. helbladet spinat (gerne fra frost) og pres væden ud af spinaten. Bland med 1 dl creme fraich, 1 æg, 100 gr feta (som smuldres) og et knsp muskatnød. Rør massen sammen og brug den som fyld.

Ost:
Du kan lave Empanada med flere varianter af ost. Prøv f.eks at smuldre 250 gr. feta, 100 gr. gorgonzola og blandt det sammen med et æg. Fyld blandingen i Empanada og kom lidt akaciehonning over blandingen lige før du lukker hver enkel Empanada. Du kan også prøve med 300 gr revet cheddar, en spiseske hakkede syltede jalapenos, 2 spiseskeer finthakkede solrørrede tomater (i olie) samt en håndfyld hakkede basilikumblade og et drys spidskommen.

Frugt:
Hvis du vil lave Empanada med frugt, skal du tilsætte 50 gr. flormelis til melet i starten af opskriften, samt en halv tsk. vaniljesukker.

Hak æbler fint og drys dem med hvedemel. Bland dem med revet marzipan, hakkede nødder og drys med sukker og kanel. Du kan også bruge pærer eller blommer og drysse dem med hakket chokolade. Det er kun fantasien der sætter grænsen. Så længe at fyldet ikke er for ”vådt” kan du kombinerer frugt, nødder, marzipan, hakket chokolade

Pin It on Pinterest

Share This