Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Grillede grønsager – Det perfekte tilbehør

Grillede grønsager – Det perfekte tilbehør
Søren (Grilltips)

Du kan grille, stort set alle grønsager, og det er et perfekt tilbehør til en grillet bøf, steg eller fisk. Her er inspiration til mange variationer og opskrifter på grillede grønsager.

Grillspyd med grønsager
Hvis du laver grønsager på spyd, skal du bruge de ”bløde” grønsager som tomat, champignon, løg, squash, aubergine, peberfrugt og græskar. Skær grønsagerne ud i mundrettet bidder og stik dem på et stålspyd. Hvis du bruger træ eller bambusspyd, er det en god idé at lægge spydene i vand i et par timer, før du griller. Så brænder spyddene ikke når du griller.
Hvis du vil tilføje grønsagerne ekstra smag, kan du lave en dressing af olivenolie, salt, peber og knust hvidløg, som du pensler spydene med, før du lægger dem på grillen. Du kan også drysse spydene med paprika eller chili inden du griller dem, eller drysse dem med rosmarin eller timian når du tager dem af grillen, lige før servering.



Ratatouille på grillpande eller grillplade
Ratatouille er en fransk ret som består af stegte/grillede grønsager på pande. Du kan bruge en grillplade eller grillpande. Skær aubergine, squash, løg, peberfrugt og tomat i mundrette stykker og læg grønsagerne i en skål. Bland olivenolie med friskhakket timian, knust hvidløg, salt og peber og hæld blandingen i skålen med grønsagerne og lad grønsagerne trække i nogle minutter. Ved rundt med en ske, så alle grønsager bliver vendt i olien.

Varm en grillplade eller grillpande og vend alle grønsagerne ud på panden. Vend ikke grønsagerne for tit, da tomaterne så går helt fra hinanden. Hvis tomaterne er meget modne, kan du også vente et par minutter med at tilsætte dem, så de ikke koger helt ud.Når grønsagerne har fået et par minutter på hver siden er retten klar. Før servering kan du pynte med friske blade af bredbladet persille. Du kan også lade Ratatouille køle af, og serverer den kold med fetaost og oliven. Se min opskrift på Sommer Ratatouille her >>

ratatouille

Ratatouille med feta og oliven

Friske krydderurter, ost, kerner og chili
Det klæder grillede grønsager med et drys friskhakkede krydderurter som bredbladet persille, basilikum, mynte, timian, purløg eller persille. Du kan også finthakke chili (med eller uden kerner, alt efter smag og styrke) og drysse det over. Det giver de grillede grønsager et ekstra “kick”. Ost er også rigtigt lækker ovenpå grillede grønsager. Fetaost i tern eller parmasanost i flager, er med til at løfte de grillede grønsager, og tilføje en ekstra dimension til retten. Sidst med ikke mindst kan du også drysse nødder eller ristede pinjekerner over grønsagerne, for at give retten et pift.

De hårde grønsager
Kartofler, gulerødder og andre rodfrugter smager også godt på grill. Disse grønsager skal dog have lige længere tid, så du kan med fordel skære dem i lidt større stykker inden du griller dem. Prøv af grille friske gulerødder, som du flækker, pensler med olivenolie og krydr dem første gang du vender dem. Krydr dem med kommen, knust koriander eller paprika. Kartofler kan grilles i tykke skiver, eller du kan lave en rodfrugtmix på grillpanden med rodfrugter skåret i små stykker og krydret med salt, peber og knust hvidløg.

Det vidste du ikke…!
Du kan faktisk grille rigtig mange forskellige grønsager og frugter, som f.eks citroner, agurker og vandmelon. Jeg har skrevet en artikel om dette. Den kan du læse her >> 

Vidste du at du kan grille vandmelon og citroner?

Vidste du at du kan grille vandmelon og citroner?

Pin It on Pinterest